11.05.2010. / 16:40

Autor: Nacionalova redakcija

Kravata Croata osvaja Kinu

Predstavnici Nacionalnog odbora RH za EXPO 2010 ističu kako su Kinezi jednostavno fascinirani otkrićem Hrvatske kao domovine kravate. Tako su kravate CROATA s motivom glagoljice, pletera i drugim motivima hrvatske kulturne i prirodne baštine započele svoj povijesni put u ovoj najmnogoljudnijoj zemlji planeta

U moru država i nacija koje na svjetskoj izložbi EXPO 2010. u Šangaju ove godine predstavljaju sebe i nacionalni identitet, Hrvatski paviljon svojom originalnošću i prepoznatljivošću plijeni pozornost kineske publike i cijeloga svijeta.

Jedinstvenom vizualnom identitetu hrvatskih crveno-bijelih kockica dodana je još jedna moćna poruka identiteta: Hrvatska - domovina kravate. Učinjeno je to sa prodajnim mjestom CROATA, otvorenim u Hrvatskom paviljonu, koji je kineskoj publici ponudio kravate i šalove CROATA , svjetski prepoznatljive po vrhunskoj kvaliteti, ali i svom porijeklu.

Predstavnici Nacionalnog odbora RH za EXPO 2010. ističu kako su Kinezi jednostavno fascinirani otkrićem Hrvatske kao domovine kravate. Tako su kravate CROATA s motivom glagoljice, pletera i drugim motivima hrvatske kulturne i prirodne baštine započele svoj povijesni put u ovoj najmnogoljudnijoj zemlji planeta.

"Taj nevjerojatni prodajni boom s kravatama CROATA u Kini, najvećem svjetskom proizvođaču kravata, gotovo bi se moglo usporediti s nemogućom misijom izvoza nafte u Saudijsku Arabiju, ili izvoza pijeska u Saharu", zadovoljno komentira taj uspjeh Franjo Bušić, direktor Međunarodnog poslovanja.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika