12.05.2010. / 12:59

Autor: Hina

"Robin Hood" otvara 63. filmski festival u Cannesu

Film koji se u hrvatskim kinima počinje prikazivati u četvrtak, 13. svibnja, udružuje četvrti put Scotta i njegova omiljenog glumca Russella Crowea, ovog puta ujedno i koproducenta

Russell CroweRussell CroweAmerički film "Robin Hood" redatelja Ridleyja Scotta, s Russellom Croweom i Cate Blanchett u glavnim ulogama, otvorit će 63. filmski festival u Cannesu koji počinje u srijedu navečer a završava 23. svibnja.

Film će se prikazati izvan konkurencije za glavnu nagradu festivala - Zlatnu palmu.

U službenom programu naći će se ove godine 18 filmova a za tu je prigodu akreditirano više od 4500 novinara.

Žirijem predsjedava američki redatelj Tim Burton, a pomoćnici će mu biti glumci Benicio del Toro, Kate Beckinsale i Giovanna Mezzogiorno te glazbenik Alexandre Desplat.

"Robin Hood", koji se u hrvatskim kinima počinje prikazivati u četvrtak, 13. svibnja, udružuje četvrti put Scotta i njegova omiljenog glumca Russella Crowea, ovog puta ujedno i koproducenta.

Crowe preuzima ulogu legendarnog junaka mnogo puta utjelovljenu na velikom ekranu. Već 1922. glumio ga je Douglas Fairbanks, potom Errol Flynn a u novije vrijeme Sean Connery te zadnji Kevin Costner.
Nova verzija bavi se počecima karijere tog slavnog bandita a scenarij potpisuje čuveni Brian Helgeland, autor "L.A. povjerljivo" i "Mistične rijeke".

Među filmove koji se ove godine u Cannesu iščekuju s najviše nestrpljenja spadaju novi uradci Woodyja Allena "You will meet a tall dark stranger" te Olivera Stonea "Wall Street 2".
Prošle godine Zlatnu palmu osvojila je "Bijela vrpca" Austrijanca Michaela Hanekea.

Vezane vijesti

Hrpa zvijezda ne garantira i dobar film

Hrpa zvijezda ne garantira i dobar film

Petak je, vrijeme kada se raspravlja o tome koji filmovi će osvojiti nagrade na festivalu u Cannesu, što će biti objavljeno u nedjelju iza 19 sati.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika