14.05.2010. / 15:01

Autor: Andrea Belin

Lijepe žene opasne za zdravlje muškaraca

Znanstvenici tvrde da je samo pet minuta provedenih u društvu s atraktivnom pripadnicom nježnijeg spola dovoljno da se kod muškarca poveća razina hormona stresa, kortizola

Da fizički privlačne žene negativno utječu na zdravlje pripadnika jačeg spola potvrdilo je nedavno provedeno istraživanje na jednom sveučilištu u Valenciji.

Naime, samo pet minuta provedenih u društvu s atraktivnom pripadnicom nježnijeg spola je dovoljno da se kod muškarca poveća razina hormona stresa, kortizola.

U ovom istraživanju sudjelovala su osamdeset i četiri muškarca koji su sjedili u sobi i rješavali sudoku, a svako malo pridružio bi im još jedan muškarac i žena.

U trenutku kada je pripadnica ljepšeg spola napustili prostoriju, kod muškaraca nije zabilježen rast kortizola dok je u suprotnoj situaciji razina ovog hormona porasla.

"Istraživanjem smo zaključili da većina muškaraca u trenutku kada pored sebe ima atraktivnu ženu razmišlja o ljubavnoj vezi. Puno muškaraca izbjegava lijepe žene jer smatraju da su nedostižne, no upravo takva reakcija za posljedicu ima povećanje razine hormona stresa", ističu znanstvenici.

Inače, prevelika količina ovog hormona izaziva bolesti srca, dijabetes, hipertenziju i impotenciju.

Vezane vijesti

"Homo balcanicus": Šta se krije iza machoizma na Balkanu?

"Homo balcanicus": Šta se krije iza machoizma na Balkanu?

Zlatni lanac, što deblji to bolji, ključevi od bijesnog Mercedesa i dva smartphonea na stolu trebali bi damama reći s kim imaju posla. A najbolje je… Više

Komentari

registracija
30/6/05

astajcic, 14.05.10. 16:05

Da, uzmite nam druženje s lijepim ženama.
A lijepe žene zatvorite iza visokih ograda i pokrijte burkama.


registracija
18/5/10

tominic, 18.05.10. 23:31

Ovo članak kao da su platili proizvođači piva ili je novinarka lezbejka! I tako su nastale lovačke priče.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika