16.05.2010. / 00:06

Autor: Dean Sinovčić

Cannes 2010, dan 4: Woody Allen: Ja sam protiv umiranja

U petak je u Cannesu prikazan novi film Woodyja Allena „You will meet a tall dark stranger" koji je ispraćen s ovacijama i to sasvim zasluženo. Allen ponovno briljira povezujući nekoliko osoba u neobične ljubavne veze a u centru priče nalaze se Josh Brolin i Naomi Watts

Woody AllenWoody AllenRecesija je zahvatila i partyje u Cannesu, nema se para, pa se dogodilo da komercijalno najatraktivniji film u Cannesu „Wall Street - Money Never Sleep" nema party koji će se pamtiti, nema party nikakav, već samo turbo-službenu večeru za turbo-službene uzvanike. Pa tko onda ima para za dobar party? Naravno, oni čije zemlje imaju naftu, pa je tako u petak uvečer održan party filmskog festivala u Abu Dhabiju.

Iako je festival pokrenut prije tri godine, nije se štedjelo da se uzvanicima objasni kako u Ujedinjenim Arapskim Emiratima filmski biznis cvjeta. Kako sam se nasmiješio kada su mi poslali e-mail u kojem je pisalo da dođem po pozivnicu, a još više sam se nasmiješio kada su mi pri podizanju ulaznice rekli kako me namjeravaju pozvati kao gosta festivala u Abu Dhabi.

A mojoj sreći nije bilo kraja kada sam ušao na party, od egzotične arapske hrane, pa do egzotičnih arapskih ljepotica, nije nedostajalo ničega, točio se šampanjac Mumm, a nasmiješnije je izgledao pješčani nasip na plaži. Naime, party je održan na plaži hotela Carlton a kako veliki valovi i dalje prijete, tako se i dalje bagerima nasipava pijesak i tako stvara brana.

Jedva punoljetna manekenka na otvorenju kluba Nikki BeachJedva punoljetna manekenka na otvorenju kluba Nikki BeachZamislite da je nevrijeme odnijelo uzvanike Abu Dhabi partyja? To bi bilo šokantno.
A onda se u sitne sate otišlo na party Chivasa gdje nas je ugostio Frano Lasić, a došli su i redatelji Nikša Sviličić i Arsen Ostojić. Party je obilježio vrhunski Dj, plesalo se uz glazbu osamdesetih, bilo je tu Madonne, ali i „Sheena is a Punk rocker" od Ramonesa, što je nezamislivo čuti u Zagrebu na nekom društvenom događaju.

U petak je u Cannesu prikazan novi film Woodyja Allena „You will meet a tall dark stranger" koji je ispraćen s ovacijama i to sasvim zasluženo. Allen ponovno briljira povezujući nekoliko osoba u neobične ljubavne veze a u centru priče nalaze se Josh Brolin i Naomi Watts, on glumi neuspješnog pisca, ona uspješnu galeristicu, ali njihov brak se raspada. Allen ima 74 godine, naslov filma nemojte shvatiti doslovno, tall dark stranger je sinonim za smrt a kada su na konferenciji za novinare pitali Allena razmišlja li o smrti rekao je: "Čvrsto sam protiv toga", ali je dodao kako se njegov pogled na život nije promijenio otkako je navršio pet godina. „Moj pogled na život je pesimističan. Stareći ništa se ne popravlja, sve je loše, preporučam vam da ne starite. Jedini način da se borite protiv toga jest da lažete samom sebi".

Dodao je da s godinama leđa počinju boljeti, vid vas niše ne služi i vrlo bi radi bio mlad i našao neku djevojku. Novinari su bili oduševljeni Allenovom visprenošću, ali glumci iz filma rekli su da se ne slažu s njegovom vizijom života, rekli su kako je on u 74. godini u izvrsnoj formi, dodajući kako je Allen samo pristojan kada daje ovakve izjave.

Nakon filma nebo se iznad Cannesa otvorilo, počelo je pljuštati, tako da je upropašteno otvorenje Nikki Beach kluba uz prigodnu modnu reviju. Umjesto na otvorenom, jedva punoljetne manekenke u kupaćim kostimima šetale su se uz goste a ujedno su u rukama nosile Nikki Beach sredstva za zaštitu od sunca. A sunca nigdje.

Vezane vijesti

Hrpa zvijezda ne garantira i dobar film

Hrpa zvijezda ne garantira i dobar film

Petak je, vrijeme kada se raspravlja o tome koji filmovi će osvojiti nagrade na festivalu u Cannesu, što će biti objavljeno u nedjelju iza 19 sati.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika