17.05.2010. / 11:35

Autor: Nekretnine.hr

Ormari: Zemlje Kaosa

Ako Vas sam naziv već asocira na Vaš ormar, ako svoju odjeću ponekad radije ostavite izvan ormara nego unutar njega ili ako se bojite otvoriti vrata svog ormara, ovo je članak za Vas. Vjerujte mi znamo kako Vam je

Taj kaos u ormaru često daje osjećaj bespomoćnosti, vjerojatno pomislite kako nemate više strpljenja da izvadite nešto iz ormara, a kamoli da stavitienešto novo. Koliko puta ste zatvorila vrata ormara, ostavljajući unutra sve te, već nepotrebne stvari da dočekaju neko bolje vrijeme, najčešće je to veliko proljetno čišćenje. Pa evo, proljeće je. Umjesto da se i dalje frustrirate zbog nereda u Vašim ormarima, ovaj put učinite nešto. Pravo je vrijeme za preustroj, ako se mogu poduzeti neki veći koraci u Vladi, mogu i u Vašem ormaru, uz malo truda i puno volje i nekoliko savjeta od Vašeg najdražeg portala Nekretnine.hr.

Mnogo je ljudi imalo svoje prvo organizacijsko iskustvo upravo u organizaciji svog ormara. Pa zašto se ne biste i Vi okušali o tome? Postoji nekoliko načina da organizirate svoj prostor. Možete tražiti profesionalnog savjetnika da Vam da nekoliko prijedloga kako bi ste što bolje iskoristili prostor koji imate na raspolaganju, a možete se i sami poigrati i pokušati uvesti male promjene u svojim ormarima i ostvariti velike efekte. Za početak je možda najbolji način da prvo zastanete, promislite i stvorite sistem po kojem će te raditi. Jednostavno, a vjerojatno i uredno, slaganje Vaše odjeće u ormaru će stvoriti uredniji izgled Vašeg ormara, ali ne zadugo, ako prethodno ne organizirate stvari. Za početak se stavite u ulogu dobrog koordinatora, i koristite tehnike kojima će te zauvijek svoj ormar dovesti u red.

Dugo i kratko vješanje odjevnih predmeta

Često najbolji način za organizaciju odjeće je u vješanju iste na vješalice. Puno je jednostavnije pospremiti ju na vješalice, izbjegavate gužvanje iste i brži je postupak pospremanja na vješalicu nego slaganja na policu, a podjednako brzo je skidanje odjevnog predmeta sa vješalice, kao i uzimanja sa police. Treba dobro razmisliti i stvarima koje bi bilo dobro objesiti na vješalice, uzmite si vremena za procjenu što bi pripadalo dugom, a što kratkom vješanju. Dugo vješanje se odnosi na stvari poput kaputa, haljina, balonera te hlača koje mogu pripadati i skupini kratkog vješanja. Kratko vješanje se odnosi na majice, košulje, veste, kravate i sličnom. Ako dobro rasporedite svoju odjeću, u prosječnom ormaru, vješanjem možete pospremiti duplo više i duplo brže stvari nego klasičnim slaganjem.

Police i osobni predmeti

Vjerojatno imate mnoge osobne predmete, poput torbi, šešira, kapa, cipela i ostaloga što ne možete objesiti na vješalice. Za to će ipak najbolje poslužiti police, a kako bi ste dobili na prostoru, nejjednostavnije je da police stavite skroz na vrh vašeg ormara, tako da ostavite dovoljno prostora za te osobne predmete, i da pritom pripazite kako bi Vam ostalo još mnogo prostora za vješalice, i to za dva reda. Kako bi te neke stvari još urednije posložili ne bi bilo loše koristiti kutije u koje će te iste pospremiti i ih kasnije ih jednostavno dignuti i posložiti na police. Takvim redoslijedom pospremanja izbjegavate ponovni nered u Vašem ormaru u budućnosti.

Košare i ladice

Često neiskorišteni resurs u ormaru je organizacija košara i/ili ladica. Mnogi će odmah pomisliti kako ladice radije stavlja u manje ormare, popularno nazvane ladičare, koji su odvojeni od glavnog ormara, ali mnogi nemaju prostora za dva ormara, ili jednostavno žele sve na jednom mjestu. Za Vas koji pripadate u tu drugu skupinu, ladice u ormarima, ili danas popularnije plastične i metalne klošare koje se izvlače, olakšate će odlaganje sitnijih i mnogobrojnih odjevnih predmeta, poput donjeg rublja, čarapa, šalova, kupaćih kostima, kratkih hlačica, trenirki, tajica i sličnoga.

Dodatni savjeti za organizaciju ormara

1. Grupirajte odjeću u ormare tako da sustav radi za Vas, po boji ili stilu (uredsko, ležerno, sportsko).
2. Odjeću odnešenu iz kemijske čistionice ne unosite u ormar sa vrećicama u kojima ste ih dobili. Najbolje bi bilo da ih skinete sa svoje odjeće odmah prilikom unošenja u kuću kako bi se odjeća provjetrila od kemikalija kojima su čišćena.
3. Da bi ste očuvali svoju odjeću od neželjnih moljaca i/ili da bi ste joj osigurali svježinu i miris, stavite u ormar osvježavajuće proizvode za tu namjenu

Možda će Vam ova organizacija činiti se kao novi trošak, ali zapravo to nije veliki trošak. Naprotiv, uz vlastiti rad i mala ulaganja možete napraviti puno. Nemojte više skrivati pogled u svoj ormar i nemojte ga izbjegavati, dovedite u red i svoj život, uz malo vježbu organizacije Vašeg ormara. Nekretnine.hr Vam nude posebnu priliku, pošaljite slike, prije i poslije, organizacije svoga ormara, najbolje ćemo nagraditi.

Nekretnine.hr

Vezane vijesti

Državno odvjetništvo povuklo tužbu protiv tvrtke iz sastava varaždinskoga...

Državno odvjetništvo povuklo tužbu protiv tvrtke iz sastava varaždinskoga Coninga

Varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo povuklo je u ime države tužbe protiv Varteksa i tvrtke Congame, članice Coning grupe, radi utvrđivanja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika