17.05.2010. / 15:11

Autor: Nacionalova redakcija

Agencija dopustila spajanje HT-a i Combisa

Dodaju kako trend na informatičkom tržištu u posljednje vrijeme karakterizira objedinjavanje informatičkih i telekomunikacijskih djelatnosti radi što kvalitetnije ponude novih i inovativnih proizvoda i usluga s ciljem zadovoljavanja zahtjeva svakog pojedinog korisnika

Hrvatski telekom smije preuzeti CombisHrvatski telekom smije preuzeti CombisAgencija za zaštitu tržišnog natjecanja priopćila je kako je na na svojoj 41. sjednici Vijeća, ocijenila je dopuštenim spajanje HT - Hrvatskih telekomunikacija d.d. s informatičkom kompanijom Combis. d.o.o.

"Riječ je o koncentraciji na tržištu trgovine na veliko informatičkom opremom i tržištu informatičkih usluga na području RH. Budući da HT prije preuzimanja nije djelovao ni na tržištu trgovine informatičkom opremom na veliko, niti na tržištu informatičkih usluga, njegov udio na tim tržištima neće prelaziti 10 posto", ističu u priopćenju.

Dodaju kako trend na informatičkom tržištu u posljednje vrijeme karakterizira objedinjavanje informatičkih i telekomunikacijskih djelatnosti radi što kvalitetnije ponude novih i inovativnih proizvoda i usluga s ciljem zadovoljavanja zahtjeva svakog pojedinog korisnika.

Agencija ocjenjuje kako ovo spajanje neće imati negativne učinke na tržišno natjecanje na spomenutim tržištima, već se očekuju pozitivni sinergijski učinci u pružanju IT i telekomunikacijskih usluga. S obzirom na to da će objedinjeno pružanje IT i telekomunikacijskih usluga u konačnici rezultirati i većom kvalitetom, bogatijim izborom i povoljnijim cijenama tih usluga, može se očekivati da će u budućnosti slične poteze spajanja poduzeti i konkurentske kompanije na spomenutim tržištima.

Vezane vijesti

Visoki upravni sud potvrdio: HT mora svima dati pristup optici

Visoki upravni sud potvrdio: HT mora svima dati pristup optici

Visoki upravni sud Republike Hrvatske odbio je tužbu HT-a i potvrdio odluku kojom je Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM)… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika