20.05.2010. / 16:54

Autor: Hina

"Kenjac" Antonija Nuića biti će prikazan i na festivalu u Seattleu

Međunarodni festival u Seattleu, osnovan 1976., jedan je od deset najcjenjenijih sjevernoameričkih filmskih festivala i na njemu se godišnje prikaže više od tristotinjak naslova

Antonio NuićAntonio NuićFilm "Kenjac" Antonija Nuića prikazat će se 30. svibnja i 5. lipnja na 36. međunarodnom filmskom festivalu u Seattleu, u okviru programa "Contemporary World Cinema" u kojem će se predstaviti filmovi iz četrdeset zemalja, izvijestio je danas Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

Nuićeva obiteljska drama dosad je gostovala na festivalima u Rotterdamu, Goeteborgu, Bergamu i Sofiji.

U filmu, čija je radnja smještena u Hercegovinu pred kraj Domovinskog rata, glume Nebojša Glogovac, Nataša Janjić, Roko Roglić, Tonko Lonza, Emir Hadžihafizbegović i drugi.

Međunarodni festival u Seattleu, osnovan 1976., jedan je od deset najcjenjenijih sjevernoameričkih filmskih festivala i na njemu se godišnje prikaže više od tristotinjak naslova. Ove će se godine održati od 20. svibnja do 13. lipnja.

Nuićev film producirala je produkcijska kuća "Propeler film" iz Zagreba u koprodukciji s MaNuFakturom iz BiH, Film and Music Enterainment iz Velike Britanije), "Baš Čelikom" iz Srbija i u suradnji s HRT-om. Sufinanciran je sredstvima HAVC-a.

Vezane vijesti

Antonio Nuić novi predsjednik Društva hrvatskih filmskih redatelja

Antonio Nuić novi predsjednik Društva hrvatskih filmskih redatelja

Antonio Nuić novi je predsjednik Društva hrvatskih filmskih redatelja, izabran kao jedini kandidat na večerašnjoj izbornoj skupštini Društva. Društvo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika