21.05.2010. / 23:55

Autor: Ana Smrečki

Još jedna Agencija za koju se ne zna što radi, a troši pola milijuna kuna mjesečno

Iako troše velik novac, ravnatelj Kamilo Vrana ističe da projekata nema puno. Ipak, priznaje da je rad Agencije samozatajan i netransparentan

Premijerka Kosor je preko glasnogovornice Martine Banić poručila da će se u roku od 45 dana napravi novi ustroj svih ministarstava, agencija i drugih državnih tijelaPremijerka Kosor je preko glasnogovornice Martine Banić poručila da će se u roku od 45 dana napravi novi ustroj svih ministarstava, agencija i drugih državnih tijelaAgencija za javno-privatno partnerstvo još je jedna u nizu agencija za koje u Hrvatskoj malo tko zna što točno rade. S druge strane, poznato je da mjesečno troše gotovo pola milijuna kuna, piše Jutarnji list. Na prostoru od 500 četvornih metara u centru Zagreba, radi samo 14 ljudi. Agencija je osnovana 1. siječnja 2009. godine, radi davanja ocjena i odobravanja projekata koje po modelu javno-privatnog partnerstva predlože javni naručitelji.

Plaće i do 30 tisuća kuna

Iako troše velik novac, ravnatelj Kamilo Vrana ističe da projekata nema puno. Navodno su od osnivanja Agencije do danas obradili tek dva projekta. Ipak, priznaje da je rad Agencije samozatajan i netransparentan. Istodobno, plaće se više nego sjajne. Vrana mjesečno na račun dobiva 30 tisuća kuna bruto. Slaže se da mu je plaća, s obzirom na aktualnu krizu malo prenapuhana, no podsjeća da njegova primanja nimalo ne odskaču od plaća ravnatelja u ostalim agencijama.

Racionalizacija agencija u roku od 45 dana

Premijerka Kosor već je ranije najavila da primanja u pojedinim agencijama u budućnosti neće moći odskakati od prosjeka, te da ravnatelji više neće moći imati veće plaće od ministara. U sklopu reforme državne uprave obećala je uvesti reda u taj sustav. Govoreći pak o konkretnom slučaju, Kosor je preko glasnogovornice Martine Banić poručila da će se u roku od 45 dana napravi novi ustroj svih ministarstava, agencija i drugih državnih tijela. Zaključila je da će se ispitati, te racionalizirati rad svih agencija, pa tako i Agencije za javno-privatno partnerstvo.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
14/4/09

vfurting, 22.05.10. 01:05

Ma uguglajte Agenciju i vidjeti ćete tko sjedi u Nadzornom. I ša se sad čude. Pa u svakoj od ovih milion i pol Agencija sjede članovi Vlade i primaju naknadu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika