22.05.2010. / 10:53

Autor: Nacionalova redakcija

Galinec: 'Dečkima s Knežije plaćeno je milijun eura za moje premlaćivanje'

"Iz nekih izvora doznao sam i da im je za moju iznudu plaćeno 300 tisuća eura avansa, a obećano još 700 tisuća eura nakon iznude", istaknuo je Galinec

Josip GalinecJosip GalinecU rujnu 2008. teško je pretučen Josip Galinec , najveći dioničar Industrogradnje. Počinitelji se još službeno vode kao "nepoznati", iako su Galinca pretukli u poslijepodnevnim satima na prometnom mjestu na parkingu u vukovarskoj ulici.

U razgovoru za Jutarnji list Galinec otkriva neke nove detalje o tome tko bi mogao stajati iza ovog napada na njega.

DORH je dvije godine potom podigao optužni prijedlog protiv Dragana Boljata, vlasnika splitske tvrtke FIO&D koja je u sporu s Industrogradnjom, zbog prijetnji smrću Galincu. Visoki dužnosnici MUP-a nedavno su potvrdili da iza napada na Galinca i novinara Jutarnjeg lista Dušana Miljuša stoji isti kriminalni klan.

Galinec je pojasnio da je bivša uprava, kada je on postao značajan dioničar Industrogradnje, pokušavala zadržati kontrolu nad tvrtkom, na način da najmoprimci dva velika Industrogradnjina hotela drže blokove dionica i kroz to osiguravaju ostanak ranijoj upravi.

"Boljat je tada na razne načine pokušavao doći do mene kako bi me uvjerio da mu prodam dionice. Kada sam to odbio, angažirao je ‘dečke s Knežije' da me natjeraju na prodaju i zaprijetio mi ozbiljnim posljedicama ako to ne učinim", kazao je Galinec i dodao da 'ne bih iznosio detalje, ali mislim da je tom sintagmom dovoljno rečeno'.

"Iz nekih izvora doznao sam i da im je za moju iznudu plaćeno 300 tisuća eura avansa, a obećano još 700 tisuća eura nakon iznude", istaknuo je Galinec uz dodatak da je ta je grupacija, osim na novac, vjerojatno računala i na određeni utjecaj u Industrogradnji ili preciznije u samom hotelu i zemljištu hotela I.

Vezane vijesti

Amnesty International: u Egiptskoj revoluciji ubijeno 840 i ozljeđeno 6 tisuća...

Amnesty International: u Egiptskoj revoluciji ubijeno 840 i ozljeđeno 6 tisuća ljudi

U izvješću Amnesty Internationala tvrdi se kako je za vrijeme revolucije u Egiptu u kojoj je s vlasti srušen Hosni Mubarak ubijeno oko 840 i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika