22.05.2010. / 16:18

Autor: Hina

Val nezadovoljstva u BiH: Lijanovići zbog izmjena ustava prijete blokadom cesta

U priopćenju dostavljenom medijima iz središnjice NSRZB u Širokom Brijegu stoji kako ta stranka "neće prihvatiti ovakvo poniženje odnosno još jednu u nizu prijevara HDZ-a"

Jerko Ivanković LijanovićJerko Ivanković LijanovićNarodna stranka "Radom za boljitak" (NSRZB) koju vode braća Ivanković-Lijanović ocijenila je kako je dogovor o novom načinu glasovanja hrvatske dijaspore zapravo "izdaja nacionalnih interesa Hrvata iz Bosne i Hercegovine" te je za to optužila i HDZ Hrvatske i HDZ BiH najavivši istodobno prosvjede poput blokade cesta.

"Zaprepašteni smo odlukom HDZ BiH da podrži odluku HDZ Republike Hrvatske kojom se za preko dvjesto tisuća Hrvata iz Bosne i Hercegovine ukida pravo glasa za Sabor Republike Hrvatske a sadašnjih dvanaest saborskih mandata smanjuje se na tri", izjavio je Jerko Ivanković Lijanović, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta BiH.

U priopćenju dostavljenom medijima iz središnjice NSRZB u Širokom Brijegu stoji kako ta stranka "neće prihvatiti ovakvo poniženje odnosno još jednu u nizu prijevara HDZ-a".

"Nećemo prihvatiti diskriminaciju u Ustavu RH kojom nas se želi preseliti iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku, kako bi po Ustavu bili jednaki. Razmotrit ćemo i blokadu magistralnog puta kroz Neum kako bi zaustavili sramotnu odluku HDZ BiH i HDZ-a Republike Hrvatske", najavio je Lijanović.

Hrvatski državljani bez prebivališta u Hrvatskoj ubuduće će izvan države moći glasovati isključivo u diplomatsko-konzularnim predstavništvima, a hrvatski državljani koji žive izvan Hrvatske imat će zajamčena tri mjesta u Saboru, dogovorili su se u petak predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor i predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

Premijerka Kosor kazala je da će donošenje ustavnih promjena omogućiti donošenje drugih akata nužnih za završetak pregovora i ulazak Hrvatske u Europsku uniju

Vezane vijesti

Dragan Čović na novom suđenju izjavio da nije kriv

Dragan Čović na novom suđenju izjavio da nije kriv

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović izjasnio se u četvrtak pred županijskim sudom u Sarajevu kako se ne osjeća krivim po optužnici koja ga tereti za… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 22.05.10. 16:53

Predlažem osnivanje isturenog odjela Sabora RH u Širokom Brijegu, sa jedno 1000 zastupničkih mjesta koji bi se prenosili s koljena na koljeno.
Svaki zastupnik bi imao dvije tajnice, službenu mečku i vikendicu na Jadranu.
Plus mirovinu koja bi se također prenosila s koljena na koljeno.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 22.05.10. 18:24

Neka nam udare embargo i neka bojkotiraju sve nadolazeće izbore.Ili da i mi glasamo za njihov parlament.Jer,mi smo hrvatska dijaspora ,gledano iz BiH.


registracija
8/7/09

bankar, 22.05.10. 22:29

time samo dokazuju da nisu hrvati nego bosanske pijavice


registracija
24/3/10

bagsy, 23.05.10. 00:55

ovaj meštar od parizera stalno bi nešto hrvatskoj uvodio sankcije,vjerojatno nije platio porez u rh pa se ljuti na nas


registracija
26/1/08

Rampa, 23.05.10. 01:02

Zato treba što prije most napraviti da nas ovi škutori više ne mogu ucjenjivati!

I oduzet svakom državljanstvo tko ovako istupi protiv RH, a posjeduje njene dokumente, ali u roku 48 sati!!


registracija
23/1/07

boltek, 23.05.10. 07:34

Gospodo ne možete vi iz BiH odlučivati kada i kako idemo u Europu.Kad pokradete ovdje zbrišete u Hercegovinu.Skidam kapu svima poštenim Hercegovcima i Bosancima.Oni ne kukaju zbog promjene ustava.Vode brigu o preživljavanju.
Zna se koga more brige.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika