24.05.2010. / 13:28

Autor: Nekretnine.hr

Korisni savjeti za uređenje garaže

S dolaskom toplijih dana, većina ljudi odlučuje se za veliko čišćenje. Takvo čišćenje najčešće obuhvaća vanjski i unutarnji prostor Vašeg doma. Kako biste što učinkovitije očistili prostor u kojemu svakodnevno boravite, slijedite naše upute

Garaža je najčešće mjesto gdje se osim automobila odlažu i sve stvari s kojim ne znate gdje biste. Garaže tako s vremenom postaju mjesta gdje imate sve a nema ništa, jer u većini slučajeva to nešto što tražite ne možete naći. Vjerojatno je svima poznat osjećaj da određenu stvar stalno viđaju, a baš kada im zatreba ne mogu je naći. Još jedan razlog zašto je urednost garaže važna, je i to da ako su stvari u garaži uredno posložene, manje su mogućnosti i da se one unište.

Sve stvari koje držite u garaži, ako ih uredno posložite u kategorije, kasnije ćete ih lako pronaći i bit će spremne za upotrebu. Pročitajte što Vam Nekretnine.hr preporučuje kako bi Vaša garaža bila uredno i organizirano mjesto:

Ponekad ćete neke stvari morati i baciti, a one koje želite zadržati, svakako razvrstajte u različite kategorije. Odredite gdje ćete pohraniti pojedine od tih stvari . Na zidove objesite klinove kako biste lakše organizirali gdje ćete što smjestiti. Čak i vrtne stolce možete objesiti na klinove. Na klinove možete postaviti i bicikle u vrijeme kada se njima ne koristite dulji period. No onda kada su češće u uporabi, osigurajte mjesto za njih gdje ćete ih ostaviti, kako ih ne biste svaki puta morali vješati i skidati s klinova.

Nastojte što manje stvari držati na podu garaže, kako biste redovito mogli čistiti pod. Dva puta mjesečno dovoljno je za održavanje čistoće garaže. Uzmite u obzir i to da većina prašine iz garaže, kada metete, završava u kući. Zato prije nego što počnete čistiti garažu, zatvorite kućne prozore i vrata. Ako imate prazne ravne police u garaži, na njih dodajte i drvene plohe na koji god način to vama odgovara, i time napravite ormariće koji će najbolje poslužiti za spremanje sportske opreme i vrtnog ili bilo kojeg drugog alata.

Na zid možete postaviti i magnetnu plohu na kojoj ćete moći razvrstati metalni alat poput čekića, odvijača i slično. Oni će Vam tako uvijek biti na vidljivom mjestu. Slične predmete držite zajedno u označenim kutijama, i tako će Vam svaki puta kada vršite veliko čišćenje biti lakše ukloniti neke stvari koja Vam možda više ne trebaju. Najbolje će biti da sve ono što je u ladicama, kutijama i sličnom, a ne vidi se dok se to ne otvori, označite naljepnicom s natpisom što je unutra. Za vješanje radne odjeće, naprtnjača ili kišobrana umjesto čavala radije upotrijebite kuke. Stvari kojima se češće koristite držite bliže ulazu u garažu. Ako imate djecu, sve stvari koje bi mogle izazvati opasnost držite što više.

Vezane vijesti

Državno odvjetništvo povuklo tužbu protiv tvrtke iz sastava varaždinskoga...

Državno odvjetništvo povuklo tužbu protiv tvrtke iz sastava varaždinskoga Coninga

Varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo povuklo je u ime države tužbe protiv Varteksa i tvrtke Congame, članice Coning grupe, radi utvrđivanja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika