24.05.2010. / 13:50

Autor: Nekretnine.hr

Koja su prirodna sredstva najidealnija za čišćenje doma?

Za savršen izgled doma nisu vam potrebna skupocjena sredstva za čišćenje koja se nude na tržištu. Samo nekoliko žličica sode bikarbone i par kapi octa dezinficirati će svaki kutak u kojem boravite

Višenamjensko čišćenje prirodnim sredstvima koja možete načiniti kod kuće. Čišćenje ne mora biti skupo da bi bilo učinkovito! Redakcija portala Nekretnine.hr za Vas je istražila što sve i kako možete očistiti samo sa sodom bikarbonom i octom.

Čišćenje kuhinje i kupaonice

Za to će Vam biti potrebne četiri jušne žlice sode bikarbone i zdjelica tople vode. Sodu bikarbonu umješajte u tolu vodu. Mješavinu spužvicom ili sprejem nanesite na željeno područje koje želite očistiti. Ova metoda odvući će i neugodne mirise iz tih prostorija. Nakon čišćenja površine isperite čistom vodom.

Odčepljivanje odvoda

Potrebni sastojci: jedna šalica sode bikarbone, jedna šalica bijelog octa i kipuća voda
Postupak: sodu bikarbonu posipajte niz odvod. Dodajte ocat i ako je moguće začepite odvod. Ostavite da djeluje pet minuta. Potom u odvod ulijte zdjelu vruće vode. Ocat i soda bikarbona pretvorit će zasićene kiselie u sapun i glicerin, i odčepiti Vaš odvod. OPREZ: ne koristite se ovom metodom ako ste prethodno za odčepljivanje odvoda već upotrijebili neko od kupovnih sredstava za tu namjenu, jer postoji mogućnost da su tragovi tog sredstva još uvijek u odvodu.

Čišćenje slavina

Namočite krpu u ocat i potom na dijelove slavine na kojima ima kamenca obložite tom krpom. Ostavite da djeluje oko sat vremena. Kamenac će omekšati i bit će ga lako jednostavno obrisati.

Čišćenje pećnice

Za učinkovito čišćenje pećnice bit će Vam potrebna soda bikarbona i dobra limena spužvica. Površinu pećnice poprkajte vodom. Nanesite sodu bikarbonu i ribajte limenom spužvicom. Potom prebrišite običnom spužvicom. Dobro isperite i osušite.

Čišćenje zahodske školjke

Usipajte malo sode bikarbone u posudu i ulijte octa. Izribajte s četkom za školjku. Osim što ćete ju učinkovito očistit, uklonit ćete i neugodne mirise.

Laštenje namještaja

Za to će Vam biti potrebne tri šalice maslinova ulja i jedna šalica octa. Dobro izmješajte i potom nježnom i čistom krpom nanesite na namještaj.

Vezane vijesti

Državno odvjetništvo povuklo tužbu protiv tvrtke iz sastava varaždinskoga...

Državno odvjetništvo povuklo tužbu protiv tvrtke iz sastava varaždinskoga Coninga

Varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo povuklo je u ime države tužbe protiv Varteksa i tvrtke Congame, članice Coning grupe, radi utvrđivanja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika