24.05.2010. / 15:43

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Pismo Lijanovića premijerki: 'HDZ je izdao Hrvate u BiH! Blokirat ćemo Neum!'

"Nećemo prihvatiti ovakvo poniženje, još jednu u nizu prevaru HDZ-a. Nećemo prihvatiti diskriminaciju u Ustavu RH kojom nas se želi preseliti iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku kako bismo po Ustavu bili jednaki"

Jerko Ivanković-LijanovićJerko Ivanković-LijanovićNarodna stranka "Radom za boljitak" (NSRZB) u ponedjeljak je u otvorenom pismu predsjednici hrvatske vlade i HDZ-a Jadranki Kosor prosvjedovala zbog najavljenih promjena načina glasovanja Hrvata u BiH.

"Poniženi smo odlukom HDZ-a Republike Hrvatske, kojom se u Ustav Republike Hrvatske unose samo četiri lokacije za glasovanje na izborima za više od dvjesto tisuća hrvatskih državljana sa stalnim prebivalištem u Bosni i Hercegovini. U proteklih 20 godina većina tih ljudi žrtvovala je sve za HDZ i Hrvatsku, a sada će biti fizički spriječeni da kao državljani ostvare osnovno pravo, a to je pravo da biraju i budu birani na izborima. Ovo je još jedna izdaja nacionalnih interesa Hrvata iz BiH koja je uslijedila od strane HDZ-a BiH i HDZ-a Republike Hrvatske.", stoji u pismu koje je potpisao Jerko Ivanković-Lijanović.

Dalje se navodi kako u NSRZB-u "očekuju žurno povlačenje te odluke i ispriku za doživljeno poniženje". Najavljuju kako će u protivnom "svim demokratskim sredstvima, uključivo i blokade prometnica i graničnih prijelaza, zaustaviti tu diskriminaciju koja će se dogoditi u hrvatskom ustavu".

"Nećemo prihvatiti ovakvo poniženje, još jednu u nizu prevaru HDZ-a. Nećemo prihvatiti diskriminaciju u Ustavu RH kojom nas se želi preseliti iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku kako bismo po Ustavu bili jednaki. Razmotrit ćemo i blokadu magistralnog puta kroz Neum kako bismo zaustavili sramotnu odluku HDZ-a BiH i HDZ-a Republike Hrvatske"

Stranka braće Ivanković-Lijanović već je u subotu na sličan način reagirala na sporazum HDZ-a i SDP-a o ustavnim promjenama kojima se uređuje način glasovanja u dijaspori.

Vezane vijesti

Dragan Čović na novom suđenju izjavio da nije kriv

Dragan Čović na novom suđenju izjavio da nije kriv

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović izjasnio se u četvrtak pred županijskim sudom u Sarajevu kako se ne osjeća krivim po optužnici koja ga tereti za… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 24.05.10. 16:26

ko će kome nego svoj svome ahhahah


registracija
14/11/07

laufer, 24.05.10. 16:56

"dvjesto tisuća hrvatskih državljana sa stalnim prebivalištem u Bosni i Hercegovini" - ovo je već kretenluk svoje vrste.


registracija
26/12/06

capica, 24.05.10. 17:03

Znači , preostaje ono što je davno trebalo učiniti.Ukunuti dvojno državljanstvo svima, a iseljenicima i njihovoj djeci koji su privremeno na radu u inozemstvu,izdati nove putovnice.


registracija
24/3/10

bagsy, 24.05.10. 17:51

Vrati putovnicu i domovnicu,pa štrajkaj do mile volje,
p.s.
i ono govno od brata si nosi u hercegovinu


registracija
29/11/09

Ivis, 24.05.10. 20:07

Evo dokaza o hitnosti za gradnju "mosta" preko peljesca. Umijeso njihovih borackih penzija, sagradimo most! Svi oni mogu oca svoga ucijenjivati, skupa sa SlovencimaI Sto u glavi imaju rodoljubi. Stvarno su govnari. Bez premca.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika