24.05.2010. / 21:33

Autor: Ana Smrečki, Hina

Brammertz stiže u Hrvatsku, Kosor odlazi u SAD: Završetak pregovora pitanje vremena

Ključnu ulogu u otvaranju toliko željenog poglavlja o pravosuđu odigrat će glavni haaški tužitelj Serge Brammertz, koji u utorak dolazi u Zagreb. On u lipnju Vijeću sigurnosti UN-a podnosi izvješće o suradnji s haaškim sudom

I dok Brammertz dolazi u Hrvatsku, Kosor odlazi u SAD. Glavnog haaškog tužitelja primit će predsjednik JosipovićI dok Brammertz dolazi u Hrvatsku, Kosor odlazi u SAD. Glavnog haaškog tužitelja primit će predsjednik JosipovićNaš strateški vanjskopolitički cilj - ulazak Hrvatske u Europsku Uniju bliži se kraju. Slovenci se za dva tjedna na referendumu izjašnjavaju za ili protiv arbitražnog sporazuma s Hrvatskom. Trenutno je sasvim izgledno da će ga i prihvatiti. Prema posljednjem istraživanju 52 posto naših susjeda reklo bi 'da' za arbitražu. Isto, sugerira i ministar Žbogar, koji smatra da je to ključni trenutak za rješavanje dugogodišnjeg graničnog spora s Hrvatskom. Zanimljivo, kolega našeg ministra Jandrokovića uoči ključnog referenduma poručuje da će Hrvatska bez obzira na rezultate postati punopravna članica EU.

Kamen spoticanja 'topnički dnevnici'

Nakon slovenskog 'da', kao jedina zapreka na putu ka Europi ostaje nam poglavlje Pravosuđe 23. Ključnu ulogu u otvaranju toliko željenog poglavlja o pravosuđu odigrat će glavni haaški tužitelj Serge Brammertz, koji u utorak dolazi u Zagreb. On u lipnju Vijeću sigurnosti UN-a podnosi izvješće o suradnji s haaškim sudom. Kamen spoticanja još su tzv. topnički dnevnici, za koje naše vlasti tvrde da su učinile sve što je potrebno. Brammertz je u Zagrebu do petka, a o suradnji s Tribunalom izmeđuostalog će razgovarati s vladinim dužnosnicima. Primit će ga predsjednik Ivo Josipović.

Premijerka Kosor lobira u SAD-u

U međuvremenu premijerka Kosor lobira u SAD-u. Ona u utorak i srijedu boravi u Washingtonu, u službenom posjetu Sjedinjenim Američkim Državama. Svoj će posjet započeti doručkom s bivšom američkom državnom tajnicom Madeline Albright. U Bijeloj kući će se, izmeđuostalog sastati s američkim potpredsjednikom Joeom Bidenom. Sudjelovat će i na Forumu transatlantskih lidera, u okviru kojeg će održati predavanje na sveučilištu Johna Hopkinsa.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
2/12/09

gromco, 24.05.10. 22:56

Brammertz bi kad dodje trebal najaviti tuzbu protiv hadezejove mafije jer su svjesno vništili i besramno pokrali par generacija unaprijed. aq to nije zlotcin onda u pitcku mat i s njim i evropom dabome i americom. bitch.


registracija
11/1/10

fluid, 25.05.10. 17:25

Tko koga ovdje hrabri ?I sa čim?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika