25.05.2010. / 12:15

Autor: Renato Baretić

Što kad 'vruć' novinar priziva ubojstvo domaćih tajkuna?

Zamišljam novinara koji se razbjesni pa napiše, potpiše i objavi tekst u kojem rezolutno tvrdi da treba pobiti sve tajkune. Bi li moj stari znanac Zdenko, predsjednik HND-a, i tad rekao: "Ipak, mišljenja sam da je on to izjavio dok je još bio 'vruć'

Makarski pravednik među autima Ante Novak u tri je riječi sažeo recept za spas i konačni uzlet Hrvatske: "Novinare triba pobit!". Te tri slatke riječi nitko se od njegovih parnjaka - na bilo kojoj od moćničkih razina - nije dosad usudio javno izgovoriti ali, eto, Anti je prekipilo. A kome ne bi, recite i sami? Godinu i pol naš bidni Ante vozi neregistrirani auto a da to i ne zna (jer ima zaposlenika koji je na to trebao misliti) i onda mu to novinari otkriju pa ga razvlače po medijima kao da, ne znam, kao da...

Banda hoće baš na Antu

Kao da nema na tisuće istih takvih auta diljem Hrvatske, ali novinari o njima ne pišu, ma kakvi, neće banda, nego su se sad okomili na njega, baš na dan kad mu se krizmao unuk, pa ga je vodio na ručak! I pritom (laže selo, lažu ljudi!) počinio lakši prometni prekršaj zahvaljujući kojem se otkrilo da mu je auto neregistriran već ohoho. Ali lako za to što se otkrilo, to bi se jednostavno riješilo u postaji, nego je srbočetničko orjunaška peta kolona odmah krenula pisati o tome, bez imalo poštovanja prema uglednom djedu koji je baš tog dana krizma unuka!

'Nounari kvaru sliku o našon blagostanju'

Pobit, nego šta! Da se na vrime pobilo sve te nounare, Hrvatska bi još od stoljeća sedmog bila u Europskoj uniji! A ne da se danas vako zlopatimo...

Pobit, nego šta! Nounari kvaru sliku o našon blagostanju i props... prostp... ertetu i iznašaju samo negativnosti kojih nema!

Pobit, nego šta! Striljat, obisit, ka vištice spalit, bonbu podmetnit, nema veze! Đubrad jedna! Dok Hrvatska još liči ratne rane, oni tako!

Što bi Zdenko iz HND-a rekao?

Zamišljam novinara koji se razbjesni pa napiše, potpiše i objavi tekst u kojem rezolutno tvrdi da treba pobiti sve tajkune, sve lokalne i nacionalne kabadahije i bahatlije, svu tu bandu primitivnih kicoša i goropadnika koji traže da im se sklanjamo s puta samo zato što su se na vrijeme sjetili ukrasti, prevariti, zaraditi i osiliti. Ma pobiti, nego šta! Metak u čelo i adio!

Bi li se moj stari znanac Zdenko, predsjednik HND-a, i tad ponio kao sad, pa rekao: "Ipak, mišljenja sam da je on to izjavio dok je još bio 'vruć', i ne vjerujem da bi to opet ponovio"?

Ne vjerujem da postoji vrućica kojom bi se dalo opravdati novinara s takvim stavom, ma koliko se javnost možda i slagala s njime.

Vezane vijesti

'Vlada je upropastila Vjesnik - sad neka ga i spasi'

'Vlada je upropastila Vjesnik - sad neka ga i spasi'

Hrvatsko novinarsko društvo odaslalo je otvoreno pismo svim medijima, ali i Vladi u kojoj zahtjeva da se država, točnije Vlada pozabavi problemom… Više

Komentari

registracija
23/6/09

haustor, 26.05.10. 09:36

A nije li taj preglasni žurnalistomrzitelj Ante već ranije bio umiješan u neku afericu čiji iznos se piše sa nekoliko nula iza znamenke, a povezana je sa pojmom utaje? Ili se varam?!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika