25.05.2010. / 22:21

Autor: Ana Smrečki

Josipović putuje u Republiku Srpsku: Prvi takav posjet od Daytonskog sporazuma

Iako je bivši predsjednik Mesić s Dodikom gotovo uvijek bio na granici sukoba, Josipović je očito odlučio okrenuti novi list u stabilizaciji ukupnih međususjedskih odnosa

Bivši predsjednik Mesić i Milorad Dodik često su oštro polemizirali putem medijaBivši predsjednik Mesić i Milorad Dodik često su oštro polemizirali putem medijaNastavlja se politika dobrih odnosa s našim susjedima. Predsjednik Ivo Josipović prvi je predsjednik koji će posjetiti Republiku Srpsku, doznaje Večernji list. Čak 15 godina od Daytonskog sporazuma kojim je BiH podijeljena na dva entiteta, na to će tlo kročiti ovako visoki politički dužnosnik. U Republiku Srpsku nisu kročili ni prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman, kao ni njegov nasljednik Stjepan Mesić.

Novi susret Josipović-Tadić

Josipović će se u Bana Luci sastati i s kontroverznim predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom. Iako je bivši predsjednik Mesić s Dodikom gotovo uvijek bio na granici sukoba, Josipović je očito odlučio okrenuti novi list u stabilizaciji ukupnih međususjedskih odnosa. Ipak, predsjednik će prvo posjetiti Sarajevo, gdje će se sastati s srpskim i crnogorskim kolegama Tadićem i Vujanovićem, te tročlanim Predsjedništvom BiH Silajdžićem, Komšićem i Radmanovićem.

Da hrvatski predsjednik dolazi u Banja Luku potvrdio je i tamošnji biskup Franjo Komarica. Očekuje da će se tijekom Josipovićevog posjeta otvoriti vrata masovnijem povratku Hrvata iz RS-a. Komarica često upozorava na teška kršenja prava Hrvata katolika u BiH.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika