26.05.2010. / 21:05

Autor: Ana Smrečki

Zagrebački Holding u škripcu: Upitne plaće za 3 tisuće djelatnika

Stigla je i službena reakcija glasnogovornika Dušana Vira koji najoštrije demantira navode svojih bliskih suradnika. Poručuje da je redovita isplata plaća svim zaposlenicima neupitna

Zbog političkog sukoba gradonačelnika Bandića i aktualnog vodstva tvrtke Grad Zagreb je dužan Holdingu 600 milijuna kunaZbog političkog sukoba gradonačelnika Bandića i aktualnog vodstva tvrtke Grad Zagreb je dužan Holdingu 600 milijuna kunaFinancijska kriza ušla je i u zagrebački Holding. Naime, u sljedeća dva mjeseca bit će vrlo teško osigurati plaće za više od 3 tisuće djelatnika, doznaje Jutarnji list. To se odnosi na sve podružnice te megatvrtke, osima ZET-a, Vodoopskrbe i odvodnje, te Čistoće, koje broje ukupno 8500 zaposlenih. Kada bi te podružnice i prestale s radom, život bi u metropoli najvjerojatnije stao. Zato se u Holdingu posebno vodilo računa da se plaće njihovim zaposlenicima osiguraju na vrijeme.


Politički sukobi gradonačelnika i vodstva Holdinga

Desetak sugovornika potvrdilo je da je Holding trenutno u najtežoj financijskoj situaciji od osnutka. Uz aktualnu krizu, kako bi podmirio stare troškove i tekuće poslovanje, Holding će se zadužiti za novih 900 milijuna kuna. Istodobno, zbog političkog sukoba gradonačelnika Bandića i aktualnog vodstva tvrtke Grad Zagreb je dužan Holdingu 600 milijuna kuna. Poslovi koji su se oduvijek sklapali s Gradom, sada se sabotiraju. Tako primjerice Zrinjevac ove godine nije potpisao ni jedan ugovor, pa bi djelatnici te podružnice mogli ostati bez plaća. Slična sudbina zadesila je i Zagrebačke ceste.

Glasnogovornik Holdinga: Isplata plaća neupitna

Kašnjenje plaća u zagrebačkom Holdingu nisu nikakva novost, no ako se takva praksa nastavi, Holding će se naći u još težoj situaciji. Iako plaće kasne i do tjedan dana, vodstvo tvrdi da neće dopustiti da se plaće ne isplate. One će se pokušati isplatiti na uštrb prolongiranja starih dugova. S druge strane, drugi izvor iz Holdinga naglašava da će se time ugroziti likvidnost tvrtke. Stigla je i službena reakcija glasnogovornika Dušana Vira koji najoštrije demantira navode svojih bliskih suradnika. Poručuje da je redovita isplata plaća svim zaposlenicima neupitna.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika