27.05.2010. / 19:15

Autor: Hina

Ukrajina odustala od NATO-saveza zbog 'razornih učinaka' na državnu politiku

"Ukrajina će i dalje razvijati svoje odnose sa Savezom, ali je pitanje članstva sada skinuto s dnevnog reda", rekao je Grišenko za Interfax

Viktor JanukovičViktor JanukovičUkrajina je u četvrtak službeno odustala od članstva u NATO-savezu izjavom ministra vanjskih poslova Konstjantina Grišenka da je to pitanje skinuto s dnevnog reda.

To je dosad najjasnija objava nove administracije predsjednika Viktora Janukoviča da je pitanje članstva Ukrajine u NATO-savezu, za koje se snažno zauzimao njegov prethodnik Viktor Juščenko, u doglednoj budućnosti za tu zemlju mrtvo slovo.

"Ukrajina će i dalje razvijati svoje odnose sa Savezom, ali je pitanje članstva sada skinuto s dnevnog reda", rekao je Grišenko za Interfax.

Ruska agencija prenijela je izjavu ministra Grišenka da članstvo u NATO-savezu nema potporu većine stanovnika zemlje i ima "razorne učinke" na državnu politiku.

Ukrajinski parlament nedavno je ruskoj crnomorskoj floti u bazama na Krimu produljio boravak do 2042. godine.

Vezane vijesti

Španjolska je jednostavno bolja

Španjolska je jednostavno bolja

Premda je ogled Španjolske i Francuske u četvrtfinalu Europskog prvenstva ponudio slab i siromašan nogomet, španjolski izbornik Vicente Del Bosque… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika