27.05.2010. / 21:33

Autor: Ana Smrečki, Hina

Čačić: Vladajući će iskoristiti završetak pregovora s EU kako bi raspisali izbore

Smatra da će vladajući raspisati prijevremene parlamentarne izbore u proljeće 2011. godine, te da će iskoristiti vanjskopolitičke uspjehe i završetak pregovora s Europskom unijom kako bi postigli što bolje rezultate

Čačić poručuje da će tzv. 'kukuriku koalicija' potpisati sporazum o zajedničkom izlasku na predstojeće izboreČačić poručuje da će tzv. 'kukuriku koalicija' potpisati sporazum o zajedničkom izlasku na predstojeće izbore'Porez na bogate' i dalje je tema koja zaokuplja naše političare. Reakcija je stigla i od HNS-ovog čelnika Radimira Čačića. Iako priznaje da bi politički to bi dobar potez aktualne Vlade, iz Rijeke poručuje da bi uvođenje poreza na plaće iznad 25 tisuća kuna od čak 50 posto proračunski bilo posve beznačajno.

Govoreći o razini nelikvidnosti u Hrvatskoj, Čačić poručuje da je ove godine postavljen rekord, podsjetivši da je ona 1999. godine iznosila 27 milijarda kuna, a da je danas čak 29 milijarda. Iznio je i podatak da je u prva četiri mjeseca ove godine javna potrošnja povećana za 800 milijuna kuna od planiranog iznosa, dok je u isto vrijeme naplata prihoda podbacila za 1,2 milijarde kuna.

Prijevremeni izbori u proljeće 2011.

Naglašava da Vladi premijerke Kosor slijedi još jedna provjera vjerodostojnosti, a to je skori rebalans proračuna. Smatra da će vladajući raspisati prijevremene parlamentarne izbore u proljeće 2011. godine, te da će iskoristiti vanjskopolitičke uspjehe i završetak pregovora s Europskom unijom kako bi postigli što bolje rezultate.

U tom smislu, poručuje da će tzv. 'kukuriku koalicija' potpisati sporazum o zajedničkom izlasku na predstojeće izbore. Kada će to točno biti, ovisit će o datumu raspisivanja izbora. Za Čačića je taj sporazum čista formalnost, no ipak smatra da se treba definirati jasno stajalište o zajedničkom izlasku na izbore. Smatra da bi za njega osobno, ali i za šefa SDP-a Zorana Milanovića bilo veliko iznenađenje da ne dođe do tog sporazuma.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 27.05.10. 22:09

onda izbori neće biti raspisani


registracija
28/12/08

smokeonthewater, 28.05.10. 07:46

... ljudi moji ovaj čačić je jednom nogom u zatvoru a ne prestaje sanjati vlast i moć ... što nam to novog mogu donijeti lopovi čačić, linić, obersnel, jakovčić, kreten stazić, kretemnuša mara partizanka antičević, opančićka, pijani kajin, antunovićka, baja jurjević, leko, vidović i ostalo potrošeno društvo ... ? ... a kakve veze ima završetak pregovora sa EU i voljom birača ... ? ... bit će dobro ako se 50% + 1 izjasne za to udruživanje ... strava ...


registracija
23/1/07

boltek, 28.05.10. 08:51

Luk i voda trebalo bi glasiti tvoje ime jer takav ti je pravopis. Tko je od navedenih lopov neka odluči pravosuđe, a ne ti. Slažem se da su potrošeni. No možda možda nešto novo mogu donijeti oni tvoji "geni kameni" s brkovima te kuburom i nožem zataknutim za pojas.
Daj se osvijesti


registracija
8/8/09

tovar62, 28.05.10. 11:58

sta je Cacicu jos nisi u prdekani,a i taj ce Mile brzo u penziju


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika