31.05.2010. / 14:13

Autor: Hina

Industrogradnja smanjila dobit sa 6,9 milijuna na samo 372 tisuće kuna

Grupa u ovoj godini ima ugovoreno više poslova nego lani, ali je tempo radova u Hrvatskoj i dalje usporen, dok se radovi u Ruskoj Federaciji odvijaju normalnim tempom

Josip Galinec, predsjednik UpraveJosip Galinec, predsjednik UpraveGrupa Industrogradnja u prvom je tromjesečju ove godine ostvarila 372 tisuće kuna dobiti, što je značajno smanjenje u odnosu na isto razdoblje lani kada je dobit iznosila 6,9 milijuna kuna, podaci su iz nekonsolidiranog financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni su prihodi tvrtke iznosili 17,9 milijuna kuna i smanjeni su 25,2 posto. Glavninu prihoda čine prihodi od prodaje koji su povećani 4,3 posto, na 17,1 milijun kuna.

Istodobno su financijski prihodi smanjeni sa 4,8 milijuna kuna, na 492 tisuće kuna.

Industrogradnja je u prvom tromjesečju prema istom razdoblju lani povećala ukupne rashode za 2,9 posto, na 17,5 milijuna kuna.

U pojašnjenju poslovnih rezultata se navodi kako se poslovanje Grupe u prvom tromjesečju odvijalo u otežanim uvjetima značajno manje potražnje za građevinskim radovima, te nelikvidnosti i neizvjesnosti u naplati potraživanja.

Stoga su nastavljene aktivnosti na prilagodbi tržišnoj situaciji uz poseban naglasak na povećanje prihoda (iz pratećih djelatnosti i novih tržišta) te smanjenju fiksnih troškova.

Grupa u ovoj godini ima ugovoreno više poslova nego lani, ali je tempo radova u Hrvatskoj i dalje usporen, dok se radovi u Ruskoj Federaciji odvijaju normalnim tempom, navode iz tvrtke.

Ističu i kako su u završnoj fazi pregovori o dva izvozna posla na novim tržištima te ugovaranje novog posla u Ruskoj Federaciji.

Također su intenzivirane aktivnosti na povratu imovine (kompleks u Dugoj Uvali) koja je u bespravnom posjedu bivšeg zakupca.

U izvješću Uprave se navodi i kako je provedeno etažiranje vlastitog stambeno-poslovnog objekta što će omogućiti rast prihoda od prodaje te smanjenje obveza prema vjerovnicima, dobavljačima, kooperantima i radnicima, uz zadržavanje niske zaduženosti.

Vezane vijesti

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Klubovi iz pet najjačih europskih nogometnih liga u sezoni 2010/11. imali su ukupne prihode od 16.9 milijardi eura što je rast za četiri posto u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika