31.05.2010. / 14:46

Autor: Nekretnine.hr

5 jednostavnih savjeta za kupnju stana

Kupnja stana može biti uzbudljivo, ali i prilično frustrirajuće iskustvo. Svatko tko je prošao taj proces može posvjedočiti o tome. Donosimo vam u kratkim crtama nekoliko osnovnih savjeta koji mogu pomoći da iskustvo kupnje stana bude više uzbudljivo i pozitivno, a manje frustrirajuće i negativno

Svakako je dobro prije upuštanja u kupnju sjesti, razmisliti i postaviti neke temelje koji će vas voditi kroz cijelu priču.

1. Odredite budžet

Vrlo je važno da odredite svoj budžet na realnom temelju, odnosno da budete iskreni sami sa sobom po pitanju cijene do koje možete ići.

2. Provjerite svoje financije

Kako biste odredili optimalan budžet, odnosno cijenu stana do koje ste sposobni ići, angažirajte stručnjaka za financije koji ima iskustva s kreditima. Neka provjeri stanje vaših financija, postojeće kredite, dugove i prihode. Na taj način dobit ćete pravi uvid u vaše mogućnosti, a i prodavateljima ćete biti zanimljiviji.

3. Unajmite stručnjaka prije same kupnje

Prije nego se odlučite na konačnu kupnju, u obilazak stana povedite i stručnjaka za stanove, može to biti građevinar, majstor ili sl. Stručnjak će uočiti nedostatke koje vi lako možete previdjeti. Stručna inspekcija stana koji ste naumili kupiti uštedjeti će vam mnogo živaca i novaca.

4. Istražite mogućnosti dobivanja potpore od države

Ovisno o lokaciji, vašim prihodima, eventualnim pravima koja proizlaze iz raznih statusa (branitelji i sl.), možete računati na brojne državne poticaje i potpore. Svakako istražite sve mogućnosti, nemojte dopustiti da zbog neznanja i neinformiranosti propustite priliku da jednostavnije i jeftinije riješite stambeno pitanje.

5. Pronađite dobrog agenta za nekretnine

Cijeli postupak oko kupnje stana može biti zaista kompliciran. Mnogo je točaka na kojima možete pogriješiti zbog svoje nedovoljne informiranosti. Dobar agent za nekretnine može vam skratiti puno muke i poštedjeti vas živciranja. Angažirate li agenta, provjerite da vaš agent radi u vašem najboljem interesu i da ima dovoljno kvalitetnog iskustva i znanja.

Vezane vijesti

Državno odvjetništvo povuklo tužbu protiv tvrtke iz sastava varaždinskoga...

Državno odvjetništvo povuklo tužbu protiv tvrtke iz sastava varaždinskoga Coninga

Varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo povuklo je u ime države tužbe protiv Varteksa i tvrtke Congame, članice Coning grupe, radi utvrđivanja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika