Objavljeno u Nacionalu br. 759, 2010-06-01

Autor: Martina Čizmić

Milka Forcan nakon 20 godina napustila Delta Holding

MILKA FORCAN BILA JE NAJBLIŽA SURADNICA MIROSLAVA MIŠKOVIĆAMILKA FORCAN BILA JE NAJBLIŽA SURADNICA MIROSLAVA MIŠKOVIĆAJedna od najutjecajnijih žena u Srbiji, potpredsjednica Delta Holdinga Milka Forcan, krajem prošlog tjedna objavila je da napušta najveću srpsku tvrtku i osniva vlastitu. Tijekom gotovo 20 godina rada u kompaniji Milka Forcan stekla je status najbliže suradnice njezina vlasnika, najbogatijeg srpskog poduzetnika Miroslava Miškovića.

Njezin odlazak iz Delta Holdinga protumačen je kao još jedan znak velikih poslovnih problema u kojima se navodno nalazi ta tvrtka. Tako je nedavno u srpskim medijima objavljena vijest kako tvrtka namjerava u inozemstvu prodati svoj trgovački lanac Maxi, inače najveći u Srbiji.

S obzirom na to da se radi o najvrjednijem dijelu imovine Delte, takve informacije potaknule su brojne spekulacije o tome da je Miškovićeva tvrtka pred bankrotom, a našla se na udaru kritika srpskog predsjednika Borisa Tadića, koji se usprotivio takvom modelu prodaje trgovačkog lanca.

Vezane vijesti

Monopol grupice bogataša: Srbija postala raj za Miloševićeve tajkune

Monopol grupice bogataša: Srbija postala raj za Miloševićeve tajkune

Srbija je raj za tajkune koji su za Miloševićeve vladavine stekli novac i utjecaj. Oni uspijevaju nepoželjnu konkurenciju držati podalje od svih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika