31.05.2010. / 21:22

Autor: Ana Smrečki, Hina

Kosor odgovorila oporbi: Izbori će se raspisati dogodine, u redovitom roku

Na pitanje kada će se donijeti konačna odluka o statusu bivšeg potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Damira Polančeca, budući da stegovni postupak još nije proveden, Kosor je odgovorila da je 'stranka svoju odluku u tom smislu već donijela'

Premijerka Kosor ističe da se HDZ za izbore priprema kroz provedbu vladina programaPremijerka Kosor ističe da se HDZ za izbore priprema kroz provedbu vladina programaIako oporbene stranke zazivaju prijevremene parlamentarne izbore, čini se da u vladajućoj stranci o tome za sada ne razmišljaju. Trenutno se punom parom radi na završetku pregovora s Europskom Unijom, a time pripreme za nadolazeće parlamentarne izbore padaju u drugi plan. Neki analitičari smatraju da će se izbori ipak raspisati nešto malo prije zacrtanog roka, na proljeće, kada bude spreman pristupni ugovor za ulazak naše zemlje u EU.

Premijerka Kosor ističe da se HDZ za izbore priprema kroz provedbu vladina programa, koji je ujedno i program stranke, kroz borbu protiv korupcije te kroz završavanje pregovora za ulazak u EU. Poručuje da će se izbori raspisati dogodine, u redovitom roku. Nakon sjednice Središnjeg odbora HDZ-a, kojom je predsjedala Kosor, novinare je zanimala sudbina Damira Polančeca koji je sudskog postupka suspendiran sa svih stranačkih dužnosti.

Stranka odluku o Polančecu već donijela

Na pitanje kada će se donijeti konačna odluka o statusu bivšeg potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva, budući da stegovni postupak još nije proveden, Kosor je odgovorila da je 'stranka svoju odluku u tom smislu već donijela'.

Inače, u središtu pozornosti Središnjeg odbora bilo je gospodarstvo i vladin program gospodarskog oporavka. Odbor je jednoglasno podupro taj program, a budući da su pred vladom još mnogi izazovi, Kosor je i više nego zadovoljna potporom Središnjeg odbora. Kako je izvijestila novinare nakon sastanka, stranka je donijela i nekoliko tehničkih odluka koje su vezane uz pripremu 21. obljetnice osnutka stranke.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 31.05.10. 23:22

a dotle češ ti nedemokratski zjapiti ko krava


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika