31.05.2010. / 22:10

Autor: Ana Smrečki, Hina

Čačić ponovno kritizira Banske dvore: 'HDZ-ova vlast ne ide u dobrom smjeru'

Premijerka Kosor opovrgnula je navode da je Vlada obećala do utorka podmiriti dugovanja u gospodarstvu, pojasnivši da se radilo o tehničkoj pogrešci

Čačić poručuje da je 'Hrvatska, nakon Grčke, najcentraliziranija zemlja u Europi, ocjenjujući da nam je stoga i rezultat, manje-više, grčki'Čačić poručuje da je 'Hrvatska, nakon Grčke, najcentraliziranija zemlja u Europi, ocjenjujući da nam je stoga i rezultat, manje-više, grčki'Dok vladajući parlamentarne izbor planiraju u zacrtanom roku, nagodinu, oporba zaziva prijevremene izbore. U tom smjeru ide i najnovija izjava čelnika HNS-a Radimira Čačića koji je iz Karlovca poručio da HDZ-ova vlast ne ide u dobrom smjeru. Smatra da Vlada nije realizirala dio Programa gospodarskog oporavka po kojem je država trebala do 1. lipnja isplatiti sve dospjele obveze.

Podsjetimo, premijerka Kosor opovrgnula je navode da je Vlada obećala do utorka podmiriti dugovanja u gospodarstvu, pojasnivši da se radilo o tehničkoj pogrešci. Taj je datum, naime bio upisan u Power Point prezentaciji, no trebao je biti izbrisan. Podsjeća kako je na jednoj konferenciji čak rekla da će se taj rok morati pomaknuti.

U Hrvatskoj više-manje grčki rezultat

Bez obzira na njezine isprike, Čačić ističe da su prošlog tjedna hrvatska poduzeća u blokadi dosegla ukupno 29 milijardi kuna potraživanja. Poručuje da takva praksa generirala država svojim neplaćanjem. Govoreći o raspolaganju javnim novcem, poručuje da je 'Hrvatska, nakon Grčke, najcentraliziranija zemlja u Europi, ocjenjujući da nam je stoga i rezultat, manje-više, grčki'.

Pritom pojašnjava da sedam posto od ukupnog poreznog novca odlazi na 525 gradova i općina i 20 županija, ističući da tako 'bolesna centralizacija rezultira nekompetentnošću i korupcijom'. Smatra da je zadaća države da riješi ključne procese. Da 'tonemo', pojašnjava Čačić, govore podaci da je u prva četiri mjeseca ove godine porast javne potrošnje iznosio daljnjih 800 milijuna kuna, a smatra da će prognozirani deficit od 12 milijardi biti i veći.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika