03.06.2010. / 08:53

Autor: Hina

Prodaje se Bondov "Aston martin" sa strojnicom i bacačem čavala

"Aston martin" DB5 iz 1964. trebao bi nadmašiti cijenu od 3,5 milijuna funta (4,2 milijuna eura), ističe se u priopćenju kanadske tvrtke RM Auctions koja se predstavlja kao najveća dražbovna kuća za kolekcijske automobile

Auto je u filmu vozio Sean ConneryAuto je u filmu vozio Sean Connery"Aston martin", koji je vozio Sean Connery u filmovima o Jamesu Bondu "Goldfinger" (1964.) i "Operacija Grom" (1965.), prodat će se na dražbi koja će se u listopadu održati u Londonu, zajedno sa svom opremom, poput strojnice i bacača čavala.

"Aston martin" DB5 iz 1964. trebao bi nadmašiti cijenu od 3,5 milijuna funta (4,2 milijuna eura), ističe se u priopćenju kanadske tvrtke RM Auctions koja se predstavlja kao najveća dražbovna kuća za kolekcijske automobile.

Bolid, koji je razvijao snagu od 282 KS pri maksimalnoj brzini od 230 km/h, još ima na sebi naprave koje je izumio glasoviti majstor "Q", zadužen za tehničko istraživanje i razvoj u službi Njegova veličanstva: štit protiv metaka, okretnu registracijsku pločicu, raspršivač ulja i bacač čavala na cestu kako bi zaustavio potjeru.

Tu je i strojnica, koja iz sigurnosnih razloga više ne ispaljuje metke.

"Aston martina" je 1969., nakon snimanja filmova o tajnom agentu 007, kupio vlasnik radio postaje u Philadelphiji Jerry Lee za samo 12.000 dolara (oko 9800 eura). No odlučio ga je prodati na dražbi u korist svoje dobrotvorne udruge, Zaklade Jerryja Leea koja se bori protiv siromaštva i njegovih društvenih posljedica poput kriminala.

Automobil će biti ponuđen na dražbi 27. listopada u Londonu, u suradnji s britanskom dražbovnom kućom Sotheby's.

Vezane vijesti

Mendes: Craigov Bond kompleksan lik

Mendes: Craigov Bond kompleksan lik

Redatelj Sam Mendes rekao je u nedjelju da bez Daniela Craiga ne bi snimao najnoviji nastavak filma o Jamesu Bondu "Skyfall", naglasivši da je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika