03.06.2010. / 14:33

Autor: Hina

Preminuo kapetan turskog broda zadržanog u luci Ploče

Kapetan Israylov rodom je iz Azerbejdžana a zapovjedao je turskim brodom koji plovi pod zastavom Kambodže

Dom zdravlja u Pločama priopćio je u četvrtak da je od srčanog udara preminuo Rais Israylov, kapetan turskog broda "Premier" koji je po nalogu lučke kapetanije u ožujku zadržan u luci u Pločama zbog tehničkih problema.

Israylov (48), dugogodišnji dijabetičar, preminuo je u srijedu pošto se zadnjih dana, prema riječima članova posade, žalio na želučane probleme.

Israylov je dovezao brod "Premier" u pločansku luku još sredinom ožujka ove godine ali mu je Lučka kapetanija Ploče zbog prodora mora u brod i niza drugih problema zabranila isplovljavanje.

Kapetan Israylov rodom je iz Azerbejdžana a zapovjedao je turskim brodom koji plovi pod zastavom Kambodže.

Vlasnik "Premiera" je posadi broda bio dužan više od 140.000 dolara zbog čega je većina od 14 mornara iz Azerbajdžana i Gruzije stupila u štrajk nakon čega su osmorica otputovala svojim kućama.

Nakon toga na brodu su ostala šestorica članova posade životareći svih proteklih mjeseci bez hrane i struje. Pločani su im donosili hranu a električnu energiju im je osigurala Luka Ploče.

Prema zadnjim informacijama postojeće rupe na brodu su zakrpane, iz Turske je stiglo nekoliko članova posade, a brod bi trebao dobiti naftu i uskoro se pripremiti za isplovljenje iz pločanske luke.

Vezane vijesti

Kud je plovio ovaj brod?

Kud je plovio ovaj brod?

Hrvatska policija za sada nema sigurne potvrde da je slovenski vojni brod danas bio u hrvatskim teritorijalnim vodama u Savudrijskoj vali, a o čemu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika