03.06.2010. / 21:45

Autor: Ana Smrečki, Hina

Vozaču autobusa koji je kod Karlovca sletio s ceste izmjereno 0,0 promila

Na istom mjestu, na dijelu autoceste Zagreb-Split, prije tri godine dogodila se tragična nesreća sa smrtnim posljedicama. Autobus koji je putovao na liniji Beograd-Split, vozio je Duško Olivari iz Kaštel Gomilice

Foto: Portal Radio mrežnicaFoto: Portal Radio mrežnicaU autobusnom nesreću, koja se u četvrtak ujutro dogodila u Karlovcu ukupno je ozlijeđeno 47 osoba, izvijestila je policija. Čak 34 osobe zadržane su na liječenju, od toga su četiri osobe teško ozlijeđene, a 13 ih je pušteno u kući. Srećom, nitko nije poginuo. Nesreća se dogodila kada se autobus pun djece zabio u zaštitnu ogradu, nakon čega je sletio u jarak. Prema izjavama očevidaca, vozaču autobusa je naglo pozlilo. Testiranje je pokazalo da nije bio vod utjecajem alkohola.

Prizori nesreće kao na filmu

Učenici su iz Velike Gorice krenuli na maturalno putovanje u Biograd na moru, ali je ono kod naplatnih kućica pored Karlovca naprasno prekinuto. Prizori s mjesta nesreće bili su gotovo nestvarni. Krhotine autobusa i zaštitne ograde oštetile su automobil kojim je upravljala 29-godišnja Riječanka. Ona u nesreći nije zadobila ozljede. Na mjestu događaja nekim je učenicima pružena liječnička pomoć. Ostali su prevezeni u karlovačku Opću bolnicu. Tamo ih je danas posjetila premijerka Kosor, ali i kardinal Bozanić.

Prije tri godine nesreća na istom mjestu

Zanimljivo, na istom mjestu, na dijelu autoceste Zagreb-Split, prije tri godine dogodila se tragična nesreća sa smrtnim posljedicama. Autobus koji je putovao na liniji Beograd-Split, vozio je Duško Olivari iz Kaštel Gomilice. Nesreći u kojoj je uz troje poginulih, 15 ljudi ozlijeđeno, kumovao je umor. Na Općinskom sudu u Karlovcu osuđen je na sedam godina zatvora.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika