04.06.2010. / 23:50

Autor: Ana Smrečki, Hina

Horvatinčić demantira aktiviste: Laž je da sam za Cvjetni uzeo novac krim miljea

Vlasnik Hoto grupe i glavni investitor projekta 'Cvjetni' poslao je u petak navečer priopćenje u kojemu je izjave aktivista nazvao lažnim, netočnim i neistinitim

Zbog navedenih objeda najavljuje pokretanje kaznenog i parničnog postupka na nadležnim sudovimaZbog navedenih objeda najavljuje pokretanje kaznenog i parničnog postupka na nadležnim sudovimaNakon što su aktivisti Zelene akcije i Prava na grad najavili podnošenje prijave protiv poduzetnika Tomislava Horvatinčića, stigao je i njegov demanti. Naime, aktivisti tvrde da je Horvatinčić za projekt 'Cvjetni' uzeo najmanje 15 milijuna eura od zagrebačkog krim miljea kako bi osigurao sve uvjete za kredit od Hypo banke.

Vlasnik Hoto grupe i glavni investitor projekta 'Cvjetni' poslao je u petak navečer priopćenje u kojemu je izjave aktivista nazvao lažnim, netočnim i neistinitim, poručujući da predstavljaju nastavak beskrupuloznog djelovanja instrumentalizirane i organizirane hajke. Istodobno, poručuje da svoje poslovanje temelji isključivo na poštivanju propisa.

Horvatinčić najavljuje tužbe

Zbog navedenih objeda najavljuje pokretanje kaznenog i parničnog postupka na nadležnim sudovima. Za sebe tvrdi da je uspješan poduzetnik koji je putem svojih trgovačkih društava, za razliku od onih koji protupravno sprječavaju izvođenje radova i uništavaju zaštitnu ogradu, do danas izgradio više od 200 tisuća vrhunskih prostora.

Nastavlja da je nakon plaćanja svih javnih i poreznih davanja, stekao kapital značajne vrijednosti koji ulaže u razvoj novih projekata, pa i u projekt 'Cvjetni'. Podsjeća i kako su o svemu tome pisali i mediji, te da aktivisti nisu trebali tražiti informacije s bilo koje druge strane pa tako ni od zagrebačkog krim miljea.

Aktivisti dali rok od deset dana

Horvatinčić je najavio kako će svoje stajalište o iznesenim tvrdnjama tzv. aktivista iznijeti ne samo Ured za sprječavanje pranja novca, već i nadležni sudovi, kako u kaznenom, tako i u parničnom postupku koji će, ističe u priopćenju, odmah pokrenuti zbog navedenih izjava.

Predstavnici Zelene akcije i prava na grad, dali su pak odgovornim institucijama rok da nastalu situaciju u Varšavskoj riješe za deset dana. Ako ih se bude blokiralo, ići će s blokadom radova cijelog projekta, a ne samo gradnje rampe za podzemnu garažu u Varšavskoj ulici.

Vezane vijesti

Vlada manipulira procedurom i radi farsu od Plomina

Vlada manipulira procedurom i radi farsu od Plomina

Zelena akcija u reakciji na pozitivno mišljenje Savjetodavnog stručnog povjerenstva u postupku procjene utjecaja na okoliš termoelektrane "Plomin C"… Više

Komentari

registracija
26/7/09

odredjen, 05.06.10. 00:16

daj se vise pokupite odatle vi toboznji aktivisti! Koji vam je *urac? Zeljni slave? Novca? Spasavate grad? Od cega? Bilo bi bolje da Tomu Horvatincica svaki od vas nafekta po sto eura, da imate za extra joint!


registracija
17/1/10

pitman, 05.06.10. 06:12

a tko je mafia? pa u nasoj zemlji jedimi koji imaju takve novce su politicari i tajkuni pa sad ako na njih mislite pod mafia onda se razumijemo.


registracija
31/5/09

tvrtko3, 05.06.10. 09:48

Ova im je dobra . Oni daju ultimatum inače će sve blokirati.. Ovog ne bi bilo da nemaju toliku podršku medija pa i vas iz Nacionala. Sramota , još gotovo niti jednog objektivnog članka..


registracija
24/4/10

fiorano, 05.06.10. 10:10

Ma sve 5, samo je Renault 4...

www.posaonet.com


registracija
26/11/09

abar, 05.06.10. 11:33

Joj aktivista....od čega od koga..bolje da idu raditi..Treba ih tužiti pa nek dokažu svoje tvrdnje..danas je najlakše pljuvat...a jadni novinari sve pišu,što ih ne pitaju odkud im te informacije prije nego objave....a tek TV dati toliki prostor neradnicima joj koja banana država...ulica kroji zakone..ulica kroji ko more raditi,graditi ma živjeti


registracija
4/1/09

miroljubiv, 05.06.10. 20:54

Tko nam vodi pravosuđe,nije ni čudo da mafija gradi,a drugi slušaju i šute.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika