09.06.2010. / 17:21

Autor: Andrea Belin

Pripreme za ljeto: Saznajte kako zaštiti kožu od sunca

Tijekom ljetnih mjeseci kožu treba nahraniti laganijim pilinzima, a zanimljivo je što preparate kojima ćete njegovati lice možete pripremiti i kod kuće

Krema za sunčanje je obaveznaKrema za sunčanje je obaveznaLjeto je godišnje doba koje većina ljudi iščekuje s nestrpljenjem, međutim s druge strane ovo godišnje doba je najveći neprijatelj zdravlja kože. Kako biste bezbrižno uživali u sunčevim zrakama, posebnu pažnju posvetite licu, ali naravno, ne zaboravite ni na ostale dijelove tijela!

Uklonite mrtve stanice

Tijekom ljetnih mjeseci kožu treba nahraniti laganijim pilinzima, a preparate kojima ćete njegovati lice možete pripremiti i kod kuće.

Nekoliko žličica maslinovog ulja pomiješajte s dvije žlice smeđeg šećera. Ovu smjesu nanesite na vlažno lice i ostavite nekoliko desetak minuta, a nakon toga isperite mlakom vodom.

Zaštitite kožu od isušivanja

Bez obzira o kojem tipu kože je riječ, tijekom ljeta potrebno ju je zaštititi od pretjeranog isušivanja. Maslinovo ulje je najbolji saveznik u borbi protiv suhe kože. Međutim, valja napomenuti da maslinovo ulje ne sadrži zaštitni faktor stoga ga nikako nemojte koristiti dok se izležavate na plaži.

Još nekoliko savjeta:
1. Kremu za sunčanje nanosite na tijelo svakih sat vremena
2. Tijekom boravka na plaži nosite zaštitnu odjeću i kape
3. Na plažu odlazite u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima
4. Tijekom boravka na plaži ne konzumirajte alkohol


Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika