10.06.2010. / 22:43

Autor: Ana Smrečki

Video groteske na Otvorenom: Kako je Hloverka pokušala sjesti Šukeru u krilo

Odluku o smanjenju pristojbe koalicijski partneri nisu znali do samog početka sjednice Vlade. V.d. glavnog ravnatelja HRT-a Josip Popovac dogovorio je sastanak s premijerkom Kosor, a kada će do njega točno doći, još nije poznato

Hloverka je u emisiji pokušala sjesti Šukeru u krilo, Foto: HRTHloverka je u emisiji pokušala sjesti Šukeru u krilo, Foto: HRT

Nakon što je Vlada neočekivano donijela odluku da se RTV pristojba smanji s 80 na 60 kuna, na Prisavlju je zavladala totalna panika. Oko 3 500 zaposlenika strahuje za svoja radna mjesta, upućeni poručuju da je stečaj neizbježan, te da našoj javnoj televiziji prijeti komercijalizacija, kakvu smo navikli gledati na Novoj TV ili RTL televiziji. Upravo je u tom smjeru išla večerašnja emisija Otvoreno koju je vodila ogorčena bivša šefica informative Hloverka Novak Srzić.

Očekivano, ugostila je ministra Šukera, s kojim je vodila pravu bitku u studiju. Spominjući emisije poput Kunolovca ili Farme, Hloverka je Šukera upitala želi li da se na HRT-u počne raditi komercijalno. Prije nego što joj je stigao odgovoriti, voditeljica se ustala, krenula prema ministru, zagrlila ga je, te mu je pokušala sjesti u krilo. "Pa počet ću i ja komercijalno radit! Hoćete da ja počnem komercijalno radit?", pitala je prilazeći Šukeru voditeljica Otvorenog. Nakon što mu je pokušala sjesti u krilo, Hrvatska javnost je shvatila kakvim se poslom zapravo Hloverka pokušala baviti.

Šuker je ponašanjem voditeljice najgledanije političke emisije na HRT-u ostao potpuno zatečen.

Premijerka Kosor djete HRT-a

'Ne, ne, takvo što nije potrebno', izbezumljeno je uzviknuo Šuker, nakon čega se Hloverka vratila na svoje mjesto. Nakon neočekivanog ekscesa, Šuker je zaposlenicima, ali i gledateljima poručio da Vlada nema namjeru baciti HRT na koljena, podsjetivši da je i premijerka Kosor sentimentalno vezana uz tu kuću, budući da je, kako je rekao od malih nogu radila na Prisavlju.

Naglašava da odluka o smanjenju RTV pristojbe od 25 % nije donesena preko noći, poručujući da je na HRT-u nužna reorganizacija. Prihodi na Prisavlju smanjuju se do kraja godine za 120 milijuna kuna, a djelatnici kuće, kao i mnoge javne osobe poručuju da je, osim o financijskoj odluci, riječ i o političkoj poruci.

Popovac dogovorio sastanak u Banskim dvorima

Koliko je ova informacija držana u tajnosti, svjedoči i podatak da odluku o smanjenju pristojbe koalicijski partneri nisu znali do samog početka sjednice Vlade. V.d. glavnog ravnatelja HRT-a Josip Popovac već je dogovorio sastanak s premijerkom Kosor, a kada će do njega točno doći, još nije poznato.

Koliko su HRT-ovi ogorčeni ovom vladinom odlukom, najbolje se vidi iz odjave urednika i voditelja Dnevnika 3, Siniše Kovačića. 'Sutra počinje Svjetsko nogometno prvenstvo. Tu nogometnu poslasticu možete gledati na našem 2. programu i to zahvaljujući RTV pristojbi', tim je riječima Kovačić završio informativnu emisiju koja se na HRT-u emitira u kasnim večernjim satima.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
17/1/10

pitman, 11.06.10. 06:30

i zahvaljujuci RTV pristojbi imamo preplacene zvijezde na televiziji,ljudi snimaju svasta i prodaju svasta HTV-u na primjer Vrdoljak pa ovi sapunicari koje HTV toliko placa da imaju vise para od nogometasa pa se vozikaju okolo u skupocjenim autima ..


registracija
18/5/10

Lakki, 11.06.10. 08:42

To je poput borbe protiv mafije. Najefikasnija je ako se dirnu financije. Poznajem osobu na HTV koja na svoje radno mjesto dolazi 7-10 puta mjesečno, bez obveze da nešto radi. Jedini način da se hatevovci pokrenu iznutra.


registracija
14/11/07

laufer, 11.06.10. 10:11

Problem HTV je privilegirana manjina koja za nerad prima velike novce i oni za čije se glupe i negledljive "projekte" daju velika sredstva. Većina "običnih" zaposlenika pošteno obavlja svoj posao.
Sada se pokušava uobičajenom hrvatskom metodom "SVI SMO MI...htv" sakriti ta činjenica.


registracija
7/9/07

Vinogradar, 11.06.10. 12:36

Netalentirana novinarka i loša urednica, nametljiva osoba kričavog čavkinog glasa prima veću plaću nego zajedno tri dobra i sposobna televizijska novinara koji kraj raznih hloverki i šelebajki, rade za lovu dostatnu za golo preživljavanje. Gadi mi se Šuker sa svojim glupim opravdanjima i nesposobnošću, ali i ova Hloverka ne zaslužuje da bude novinarka na HTV.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika