10.06.2010. / 22:03

Autor: Ana Smrečki, Hina

Akcija Offside: Istražni zatvor za 21 osobu, Nikola Melnjak svjedok pokajnik

Na slobodi je tek igrač Međimurja Nikola Melnjak, kojeg se u medijima spominje kao svjedoka pokajnika. On pak ne želi javno istupati, poručujući da ga je policija ispitala, ali da ne smije ništa reći

Policija je krenula u akciju Offside krajem prošle godine na temelju podataka njemačke policijePolicija je krenula u akciju Offside krajem prošle godine na temelju podataka njemačke policijeUhićeni u akciji Offside, njih 21 ostaje u istražnom zatvoru dok se ne ispitaju svi svjedoci u postupku. Odlučio je tako istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda Ratko Ščekić nakon što je ispitao sve osumnjičenike za namještanje nogometnih utakmica.

Melnjak na slobodi

Na slobodi je tek igrač Međimurja Nikola Melnjak, kojeg se u medijima spominje kao svjedoka pokajnika. On pak ne želi javno istupati, poručujući da ga je policija ispitala, ali da ne smije ništa reći.

Akcijom "Offside" obuhvaćeno je 19 prvoligaških nogometaša i nogometnih djelatnika, te trojica navodnih organizatora namještanja utakmica i kladioničarskih prijevara. Policija je krenula u akciju krajem prošle godine na temelju podataka njemačke policije. Sumnja se da je od kraja ožujka do početka svibnja ove godine namješteno osam prvoligaških utakmica.

Zarada i do 300 tisuća eura

Organizatori prijevare Vinko Šaka, Dino Lalič i Admir Suljič po namještenoj su utakmici na kladionicama navodno zarađivali od 150.000 do 300.000 eura. USKOK sumnja da su namještene utakmice Croatia Sesveta sa Zadrom, Slaven Belupom, Rijekom, Varteksom, Zagrebom i Cibalijom. Utakmice su navodno namještene pošto je Croatia Sesvete izgubila šanse za ostanak u prvoj ligi. Sporne su i utakmice Slavena Belupa i Zadra te Hajduka i Međimurja.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika