11.06.2010. / 14:56

Autor: Nekretnine.hr

Jednostavno je: Stvorite privatnost u dvorištu

Kako biste se ogradili od znatiželjnih pogleda Vaših susjeda, razmotrite opciju da ogradite svoje dvorište zidom. Taj zid može biti trajan ali i privremen, druga mogućnost je instaliranje ograde, a treća opcija za stvaranje privatnosti su bljke

Ako imate kuću ili vikendicu, u ljetnim mjesecima najviše slobodnog vremena zasigurno provodite u dvorištu ili u nekom mirnom kutku na otvorenom. No ponekad Vam možda smetaju znatiželjni pogledi Vaših susjeda ili Vam se jednostavno ne sviđa pogled na ulicu. Zidovi, ograde i biljke Vaši su najbolji saveznici u stvaranju privatnosti u Vašem dvorištu.

Zid

Kako biste se ogradili od znatiželjnih pogleda Vaših susjeda, razmotrite opciju da ogradite svoje dvorište zidom. Taj zid može biti trajan ali i privremen. Privremeni zid može biti i nešto što će ograditi samo dio gdje ste postavili svoje stolce i stol, a kasnije ga možete preklopiti i pospremiti kada Vi to želite.

Za to će Vam možda trebati i pomoć stručnih radnika, ali i možda neke Vaše zahtjevnije vještine. Takav zid, iako je koristan, može učiniti Vaš prostor manjim. S druge strane, podignete li zid samo s jedne strane, obično one koja je izložena pogledima, također ćete imati privatnost, ali i veličinu prostora.

Ograda

Druga mogućnost je instaliranje ograde. Takva ograda, željezna ili drvena može biti obična puna ploha ili pak daskasta, ali također može biti i rešetkasta. Ograda neće vizualno smanjiti Vaš prostor, a još k tomu će i dvorištu dati posebnu čar. Kao što je slučaj i sa zidom. Ogradu također možete postaviti samo na mjesto koje je izloženo pogledima. Ograde također mogu poslužiti kao dobar oslonac za rast atraktivnih biljaka poput vinove loze ili nekih drugih biljki puzavki što će ogradi dati dodatnu dekorativnu vrijednost. Razmotrite i mogućnost postavljanja odrade od bambusa, koja također ima dekorativnu vrijednost, a lako se može ukloniti.

Biljke

Treća opcija za stvaranje privatnosti u Vašem dvorištu su biljke. Biljke koje su dovoljno velike mogu u potpunosti zakloniti pogled izvana. Također, ako imate tako velike biljke, nemate osjećaj da ste u biti zatvorili dvorište, već da je to jednostavno tako prirodno.

Biljke možete postaviti u velikim teglama ili ako je tlo pogodno zasaditi ih. Ako ih zasadite, bit će potrebno najmanje godinu dana, a češće i više, da bi one izrasle, stoga je možda najbolje, ako nemate strpljenja, kupiti već izrasle biljke i presaditi ih.

Vezane vijesti

Državno odvjetništvo povuklo tužbu protiv tvrtke iz sastava varaždinskoga...

Državno odvjetništvo povuklo tužbu protiv tvrtke iz sastava varaždinskoga Coninga

Varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo povuklo je u ime države tužbe protiv Varteksa i tvrtke Congame, članice Coning grupe, radi utvrđivanja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika