11.06.2010. / 15:08

Autor: Andrea Belin

Muškarci teže podnose prekid ljubavne veze

Autor studije ističe kako su pripadnice nježnijeg spola, za razliku do muškaraca, bliske s članovima obitelji i prijateljima dok su pripadnici jačeg spola najviše vezani za partnericu stoga ovakav razvoj situacije u njihovim glavama nije nimalo iznenađujući

Da muškarci teže podnose prekid ljubavne veze ili braka rezultati su istraživanja koje su proveli znanstvenici sa sveučilišta Wake Forest u SAD-u.

Premda to ne pokazuju, muškarci nakon prekida češće padaju u depresiju koju većina njih liječi alkoholom.

"Iako su im lica hladna i staložena, muškarci teško proživljavaju prekid, naročito kad se radi o nesretnim ljubavnim pričama", potvrdio je profesor sociologije, ujedno i voditelj studije Robin Simon.

On ističe kako su pripadnice nježnijeg spola, za razliku do muškaraca, bliske s članovima obitelji i prijateljima dok su pripadnici jačeg spola najviše vezani za partnericu stoga ovakav razvoj situacije u njihovim glavama nije nimalo iznenađujući.

Inače, u istraživanju je sudjelovalo više od tisuću osoba u dobi između osamnaest i dvadeset i tri godine.

Vezane vijesti

Europa ne vjeruje Grcima

Europa ne vjeruje Grcima

Državljani četiriju glavnih zemalja eurozone, Francuske, Njemačke, Španjolske i Italije sumnjaju u sposobnost Grčke da se održi, no i dalje smatraju… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 12.06.10. 12:48

još pogotovo ako oni ne prekinu ahahah


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika