13.06.2010. / 20:03

Autor: Ana Smrečki, Hina

Milanović: Stanje u zagrebačkom SDP-u neće nikada biti kao u gradskom HDZ-u

Milanović poručuje da je stanje u zagrebačkom SDP-u demokratsko, za razliku od zagrebačkog HDZ-a, u kojem takve atmosfere nema

Milanović poručuje da je stanje u zagrebačkom SDP-u demokratsko, za razliku od zagrebačkog HDZ-a, u kojem takve atmosfere nemaMilanović poručuje da je stanje u zagrebačkom SDP-u demokratsko, za razliku od zagrebačkog HDZ-a, u kojem takve atmosfere nemaRadna nedjelja za SDP-ovce. Glavni odbor te stranke danas je podržao Predsjedništvo stranke u procesu stvaranja koalicije za predstojeće parlamentarne zbore. Zadovoljni su onime što je po tom pitanju do sada napravljeno. Šef SDP-a Zoran Milanović pritom je poručio da se pregovori nastavljaju do daljnjega.

Pregovori se nastavljaju

Ipak, o tzv. kukuriku koaliciji s HNS-om, IDS-om i HSU-om Glavni odbor danas nije raspravljao. Glavni odbor zatražio je od stranačkih predstavnika SDP-a da se ubrza proces donošenja programa i definiranja politika kroz stranačke savjete. Naime, cilj im je što prije predstaviti svoj program hrvatskim građanima.

Podjele u zagrebačkom SDP-u

U SDP-u su, osim parlamentarnih izbora aktualni i oni lokalni. Naime, nakon subotnje konvencije gradske organizacije SDP-a počele su spekulacije da su se u stranci pojavile dvije frakcije. Milanović pritom poručuje da je stanje u zagrebačkom SDP-u demokratsko, za razliku od zagrebačkog HDZ-a, u kojem takve atmosfere nema.

Ostale stranke u Hrvatskoj pozvao je da testiraju svoje domete demokratičnosti i u svojim strankama organiziraju unutarstranačke izbore kao što je to učinio SDP. Smatra da je taj put, bez obzira što je teži, ujedno i bolji put.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika