Objavljeno u Nacionalu br. 761, 2010-06-15

Autor: Marko Biočina

ZOO I DALJE NA PANTOVČAKU

Magarci i mufloni ostaju u parku rezidencije predsjednika Josipovića

IVO JOSIPOVIĆ najavio je kako će se uskoro moći organizirano obilaziti park na PantovčakuIVO JOSIPOVIĆ najavio je kako će se uskoro moći organizirano obilaziti park na PantovčakuIako se proteklih tjedana u domaćim medijima tvrdilo kako će magarci naseljeni u parku predsjedničke rezidencije na Pantovčaku biti preseljeni na drugu lokaciju, to se neće dogoditi. Kako je Nacionalu potvrđeno iz Ureda predsjednika niti jedna od 80-ak raznih životinja koje trenutno žive u 100 tisuća kvadrata velikom parku neće biti premještena, pa tako ni 4 magarca koji tamo žive još od vremena dok je funkciju predsjednika obnašao Stjepan Mesić.

Najstariji među njima je magarac Jerko, kojeg je Mesić dobio 2006. godine kao dar za svoj 72. rođendan. Nakon što je uočeno da ta životinja pati zbog osamljenosti, početkom ove godine u park je dovedena i ženka po imenu Marijana. Magarci su se tako pridružili obitelji ponija, koje je Mesić na Pantovčak doveo s Brijuna još 2000. godine, a koji su nedavno dobili mlade. Inače, u Uredu predsjednika napominju kako im najveći problem predstavlja razmnožavanje životinja, zbog vrlo strogih zakonskih odredbi o tome koliko životinja može biti na određenom prostoru.

Zbog nekontroliranog razmnožavanja sumnja se kako danas na Pantovčaku živi i više srna, jelena lopatara i muflona nego što je dozvoljeno, a jedini način da se ta brojka dovede u zakonske okvire je da se neke životinje presele na nove lokacije. Osim jelena, magaraca i muflona na Pantovčaku živi i mnogo pauna. Upravo te životinje izazivaju najviše problema predsjedniku i njegovom osoblju, jer se često počinju glasati u trenutku kad Josipović prima neku službenu delegaciju.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika