16.06.2010. / 13:10

Autor: Nacionalova redakcija

Nemoguće postalo moguće: 'Ljubomir Čučić nije oteo djecu'

"Sada može reagirati jedino DORH, i to tako da Vrhovnom sudu podnese zahtjev za zaštitu zakonitosti. Zbog specifičnosti cijelog slučaja, nadam se da će to i učiniti," komentirala je odvjetnica Magali Boers, Višnja Drenški Lasan.

Ljubomir ČučićLjubomir ČučićBivšeg diplomata Ljubomira Čučića sisački Županijski sud pravomoćno je oslobodio svake krivnje, piše Večernji list. Naime, Općinsko državno tužiteljstvo tvrdilo je kako je Čučić svoje maloljetne kćeri oteo u kolovozu 2007. i skrivao od majke Magali Boers kako ih ona ne bi odvela u Francusku. Županijski sud 'srušio' je optužnicu i pravomoćno oslobodio Čučića svake krivnje.

Osim Čučića, oslobođene su i Čučićeva tadašnja odvjetnica, a sada supruga Nataša te Marijana Pekas u čijem su stanu u Zagrebu pronađene djevojčice početkom rujna iste godine, prenosi Večernji list. Tužiteljstvu u korist nije išla činjenica da u trenutku "otmice" nije bila donešena odluka o razvodu braka Čučića i Boers što je zakonski dopuštalo ocu voditi djecu kamo god želi.

Iako su se mnogi tada pozivali na Konvenciju o građanskopravnim aspektima međunarodne otmice djece, sutkinja Brlečić objašnjavala je da ona ne može biti osnova za kažnjavanje jer Konvencijom nisu određene sankcije, već je propisano kako se djeca trebaju vratiti i što su nadležni državni organi dužni poduzeti da se to i ostvari.

"Magali mi je dala u zadatak da vidimo što možemo napraviti. Na žalost, ne možemo ništa jer nismo stranke u postupku. Sada može reagirati jedino DORH, i to tako da Vrhovnom sudu podnese zahtjev za zaštitu zakonitosti. Zbog specifičnosti cijelog slučaja, nadam se da će to i učiniti," komentirala je odvjetnica Magali Boers, Višnja Drenški Lasan.

"U nekim slučajevima i nemoguće postaje moguće," dala je svoj komentar na presudu koordinatorica Autonomne ženske kuće Neva Tolle.

Vezane vijesti

Čačić podliježe mađarskom pravosuđu

Čačić podliježe mađarskom pravosuđu

Prvi potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Republike Hrvatske Radimir Čačić, optužen za izazivanje prometne nesreće 2010. s dvije poginule… Više

Komentari

registracija
14/8/09

NeMresBilivit, 16.06.10. 14:47

neva tolle je netko koga bi trebalo citirati u naslovu???? ona smatra da je u redu kada majka uzme djecu i dovede ih kod nje u autonomnu kucu ili ode bilo gdje. ali kada to ucini otac onda je to kazneno djelo? neva tolle je zlostavljacica mnoge djece u hrvatskoj svojim ruznim i neproduktivnim savjetima i podgovaranjem zena na radikalne postupke. Rasturacica obitelji zarad nesto budzetskih sredstava. zakon je jasan, o civilizaciji da i ne govorim, dok nema sudske odluke s kime ce djeca zivjeti, majka i otac su RAVNOPRAVNI !!! Jasno tolle?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika