16.06.2010. / 16:18

Autor: Nekretnine.hr

Preuredite svoj turistički apartman u samo nekoliko koraka

U ovakvom prostoru dobro izgledaju mozaici - bilo da je riječ o gornjoj plohi stolića za kavu, pločica u kuhinji i kupaonici ili pak vaza u dnevnoj sobi. Uz mozaik svakako preporučujemo upotrebu dekorativnih pločica kakve nalazimo u izvornom španjolskom rustikalnom dekoru (motivi su najčešće floralnog ili geometrijskog uzorka), koji naročito efektno izgledaju u kombinaciji s pločicama od terakote (na podovima ili zidovima

U većim apartmanima, kao i u svim ostalim stambenim prostorima, izbor boja je veći nego kod manjih prostorija. Ipak, kao jednu od mogućnosti, a posebno za apartmane koje nećete koristiti samo tijekom ljetnih mjeseci, predlažemo opciju kojom ćete toplinu i sunce Mediterana unijeti u vaš životni prostor. Ova tema neka se provlači kroza sve prostorije apartmana.

Kao osnovni kolorit savjetujemo sve nijanse žute i terakote, u kombinaciji s crnom, tamnijom smeđom, tamnijom ili maslinastozelenom i tirkiznom. Idealno, namještaj je od punog ili laganijeg prirodnog ili obojenog drva (idealno rustikalnih linija, grublje izrade), a posebno je poželjno da bude u kombinaciji s namještajem od kovanog željeza (stolić za kavu, kreveti, garniture u blagovaonici). Namještaj od kovanog željeza ne mora nužno biti jednostavnih linija.

Osim namještaja, poželjni su i željezni dekorativni elementi (rasvjetna tijela, okviri ogledala…). U ovakvom prostoru dobro izgledaju mozaici - bilo da je riječ o gornjoj plohi stolića za kavu, pločica u kuhinji i kupaonici ili pak vaza u dnevnoj sobi. Uz mozaik svakako preporučujemo upotrebu dekorativnih pločica kakve nalazimo u izvornom španjolskom rustikalnom dekoru (motivi su najčešće floralnog ili geometrijskog uzorka), koji naročito efektno izgledaju u kombinaciji s pločicama od terakote (na podovima ili zidovima).

Na podovima je najzahvalniji kamen ili pak pločice, u boji terakote. Alternativno, lijepo će izgledati i grublje, šire drvene daske u, primjerice, boji čokolade. U ovako uređenim, toplim stanovima lijepo će izgledati pamučni tepisi etnouzoraka. Idealni su tepisi debljih vodoravnih pruga u raznim bojama koji se mogu postaviti i iznad sofe u dnevnom boravku, umjesto slike.

Vezane vijesti

Državno odvjetništvo povuklo tužbu protiv tvrtke iz sastava varaždinskoga...

Državno odvjetništvo povuklo tužbu protiv tvrtke iz sastava varaždinskoga Coninga

Varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo povuklo je u ime države tužbe protiv Varteksa i tvrtke Congame, članice Coning grupe, radi utvrđivanja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika