16.06.2010. / 22:37

Autor: Ana Smrečki, Hina

Sastali se liječnici koji su protiv Milinovića: Ne podržavamo zdravstvenu reformu

Ravnatelj Sveučilišne klinike Vuk Vrhovac prof. Željko Metelko uvodno je ocijenio da je u prijedlogu reorganizacije zagrebačkih bolnica, u odnosu na njegovu bolnicu previše nejasnoća

Pojedini liječnici se ne slažu s načinom na koji se provodi zdravstvena reformaPojedini liječnici se ne slažu s načinom na koji se provodi zdravstvena reformaNakon što je ministar Milinović otkrio da po pitanju racionalizacije zdravstvenog sustava u Zagrebu ima široku potporu struke, oglasila se i ona druga stana koja nije zadovoljna njegovim potezima. Održali su izvanredni sastanak na kojem su zaključili da se ne slažu s načinom na koji se provodi zdravstvena reforma. Iako zazivaju njezin uspjeh, smatraju da se trebala bolje pripremiti.

Ravnatelj Sveučilišne klinike Vuk Vrhovac prof. Željko Metelko uvodno je ocijenio da je u prijedlogu reorganizacije zagrebačkih bolnica, u odnosu na njegovu bolnicu previše nejasnoća. Za njega su problematične i financijske uštede, a zalaže se i za daljnju stručnu edukaciju rada s osobama koje boluju od šećerne bolesti. Naglašava da je proces spajanja zagrebačkih klinika ministrova odluka te da su Vuk Vrhovac i KB Merkur dvije vrhunske ustanove, ali s potpuno različitim ciljevima rada.

Dijabetičari prvo dali potporu racionalizaciji, pa ju povukli

Voditeljica Ureda WHO-a u Hrvatskoj Antoinette Kaić-Rak istaknula je pak kako je važno da se na Vuku Vrhovcu nastave provoditi svi programi na temelju kojih je ta klinika 2008. ponovno imenovana za suradnu ustanovu WHO-a što vrijedi do 2012. Upozorila je da se danas puno lakše zatvaraju kolaborativni centri WHO-a, nego što se otvaraju.

Predsjednik Hrvatskoga saveza dijabetičkih udruga Davor Bučević pojasnio je da je ta udruga dala potporu pripajanju Sveučilišne klinike Vuk Vrhovac Kliničkoj bolnici Merkur jer su dobili obećanje da će Vuk Vrhovac ostati klinika, da će se zadržati funkcionalnost klinike i ime, odnosno da će razina usluga ostati ista.

Vezane vijesti

U USKOK-u o Milinovićevim 'poslovima'

U USKOK-u o Milinovićevim 'poslovima'

Borislav Perica, bivši ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera, ispitan je u riječkom USKOK-u, piše Večernji list. Kaže da su ga pozvali… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika