16.06.2010. / 22:53

Autor: Ana Smrečki, Hina

Problemi za Horvatinčića: DORH utvrdio da postoje odstupanja na radovima u Varšavskoj

Aktiviste je primio i predsjednik Josipović. Aktivisti su ga informirali o posljednjim akcijama kao i o pravnoj, te političkoj proceduri koja je omogućila prenamjenu javnog prostora u privatnu garažu

Aktivisti Zelene akcije i Pravo na grad pozivaju građane na novi miran prosvjed koji će se održati u četvrtak na Cvjetnom trguAktivisti Zelene akcije i Pravo na grad pozivaju građane na novi miran prosvjed koji će se održati u četvrtak na Cvjetnom trguBudući da je u srijedu istekao rok od deset dana za rješenje problema u Varšavskoj ulici, aktivisti Prava na grad i Zelene akcije kreću u nove akcije. Pozivaju građane na novi miran prosvjed koji će se održati u četvrtak na Cvjetnom trgu. U međuvremenu, aktiviste je primio i predsjednik Josipović. Aktivisti su ga informirali o posljednjim akcijama kao i o pravnoj, te političkoj proceduri koja je omogućila prenamjenu javnog prostora u privatnu garažu.


Vidljiva odstupanja u vezi s radovima u Varšavskoj

Josipović ih je podržao, naglasivši da građani imaju pravo na očuvanje javnih površina čija namjena treba biti na dobrobit svih građana, a ne pojedinačnih interesa. Zanimljivo, nakon njihovog susreta na Pantovčaku, uslijedila je reakcija Državnog odvjetništva. U priopćenju pišu da im je Ministarstvo kulture dostavilo mišljenje ekspertnog tima, prema kojem je vidljivo da postoje izvjesna odstupanja vezana uz radove u Varšavskoj ulici.

«S obzirom na to da je kriminalističko istraživanje, koje je zatražio USKOK u tijeku, Državno odvjetništvo dostavilo je spomenuto mišljenje Gradu Zagrebu - Gradonačelniku, Gradskoj skupštini, Ministarstvu zaštite okoliša, te Ministarstvu kulture radi daljnjeg postupanja sukladno njihovim zakonskim ovlastima i nadležnosti», stoji u priopćenju Državnog odvjetništva.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika