17.06.2010. / 23:04

Autor: Ana Smrečki

Nema krize na Prisavlju: HRT raspisao natječaj za sapunicu od 33 milijuna kuna

Na Prisavlju se u posljednje vrijeme često vide i pripadnici krim policije. Nagađa se da preispituju ugovore koji su potpisani s nekim producentima sapunica

Na HRT-u se trenutno prikazuje vrlo popularna sapunica 'Dolina sunca'Na HRT-u se trenutno prikazuje vrlo popularna sapunica 'Dolina sunca'Samo nekoliko dana nakon što su čelni ljudi HRT-a kod premijerke Kosor uspjeli prolongirati neočekivanu najavu da se smanjuje RTV pristojba, raspisan je natječaj za novu sapunicu. Ona bi se od jeseni trebala početi prikazivati na našoj javnoj televiziji, piše Jutarnji list. Telenovela od 200 novih nastavaka, stajat će čak 33 milijuna kuna.

Producenti poručuju da je cijena preniska, te da se tim novcem jedva pokrivaju troškovi snimanja. I ne bi to bilo ništa čudno, da se isti ti producenti nisu žalili da će se smanjenje pretplate ugroziti kvaliteta televizijskog programa. Zbog obećanja da će ubuduće paziti na svaku kunu, smekšali su premijerku koja je prolongirala svoju odluku do listopada.

Pokušat će se dodatno cjenkati

V.d. glavnog ravnatelja Josip Popovac pojašnjava da se prema Zakonu o HRT-u najmanje deset posto programskih izdvajanja audiovizualnog programa mora naručiti temeljem javnog natječaja i to od neovisnih produkcija. Obećao je da će do kraja mjeseca, do kada se mora zaključiti natječaj pokušati smanjiti cijenu po epizodi koja zasad iznosi 165 tisuća kuna.

Krim policija na Prisavlju

Ako pak nova cijena ne bude prihvatljiva producentima telenovele, od emitiranja će se odustat i tražit će se zamjenski materijal. Producente, osim financija brine i vremenski rok od 20 dana koji je prekratak i otvara mjesto sumnji da je sapunica unaprijed dogovorena s HRT-om. Inače, na Prisavlju se u posljednje vrijeme često vide i pripadnici krim policije. Nagađa se da preispituju ugovore koji su potpisani s nekim producentima sapunica.

Na HRT-ov natječaj za telenovelu javit će se Ring Multimedia, koji će ponuditi klasičnu obiteljsku sapunicu i Inter Film, koji će se natjecati s čak dvije telenovele, 'Staza sjećanja' i 'Ispod duge'. Dodajmo još ovome da će se zbog oštrih kritika na prijenos koncerta 'Za istinu' pokrenuo istraga. Osnovano je istražno povjerenstvo koje će utvrditi eventualne propuste.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

registracija
21/5/10

troll, 18.06.10. 08:39

To će bit dobro uloženih 33 milje. Baš nam treba još programskog sadržaja za zaglupljivanje širokih narodnih masa.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika