18.06.2010. / 17:24

Autor: Andrea Belin

Dokazano: Muškarci u sekundi prepoznaju "idealnu" partnericu

Dok je pripadnicama nježnijeg spola potrebno puno više vremena da definiraju svoje osjećaje, pripadnici jačeg spola za manje od sekunde prepoznaju ženu s kojom bi proveli ostatak života

Muškarci vjeruju u ljubav na prvi pogledMuškarci vjeruju u ljubav na prvi pogledPremda još uvijek mnogi sumnjaju u ljubav na prvi pogled, istraživanje koje su nedavno proveli profesor Mark van Vugt i doktorica Johanna van Hooff na Sveučilištu u Amsterdamu je pokazalo da muškarci uistinu funkcioniraju na ovaj način.

I dok je ženama potrebno puno više vremena da definiraju svoje osjećaje, pripadnici jačeg spola za manje od sekunde prepoznaju ljubav svog života.

Studija je provedena na dvadeset pripadnika oba spola. Dok su ispitanici rješavali određene zadatke, istovremeno su ima prikazivane fotografije atraktivnih i fizički manje privlačnih muškaraca i žena.

"Muškarci idealnu partnericu pronađu puno prije nego se pretpostavljalo. Dok žene nisu nikakve fotografije izbacile iz takta, muškarci, kada su ugledali atraktivnu pripadnicu nježnijeg spola, doslovno su se zbunili", objašnjavao je van Vugt.

Vezane vijesti

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Vladimir Šeks rekao je danas da se kandidirao za potpredsjednika stranke te je negirao da mu je Slavonija "okrenula leđa". "Nije meni Slavonija… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika