Objavljeno u Nacionalu br. 762, 2010-06-21

Autor: Berislav Jelinić

Spriječena prodaja državne Visoke poslovne škole za 200 tisuća kuna

MIRO LACO jedan je od članova Upravnog vijeća koji su spriječili prodaju
Visoke poslovne školeMIRO LACO jedan je od članova Upravnog vijeća koji su spriječili prodaju Visoke poslovne školeMirko Smoljić, predsjednik Upravnog vijeća Pučkog otvorenog učilišta u Zagrebu, želi u bescjenje prodati Visoku poslovnu školu Zagreb, koja je u vlasništvu države, Vitomiru Tafri, čelniku privatne ustanove koja se bavi obrazovanjem pod imenom Obrazovna grupa Zrinski. Smoljić želi Tafri prodati Visoku poslovnu školu Zagreb za samo 200 tisuća kuna, iako se procjenjuje da ta škola vrijedi najmanje 15 milijuna kuna. Pučko otvoreno učilište jedna je od najvećih ustanova za obrazovanje i kulturu u Hrvatskoj, s više od 250 obrazovnih i kulturnih programa. Ono je donijelo odluku o osnivanju Visoke poslovne škole tijekom 2006. Škola je otad počela bilježiti dobre rezultate, a pohađa je gotovo 500 studenata godišnje. Zato se i procjenjuje da vrijedi kudikamo više od 200 tisuća kuna.

Smoljić je tu svoju ideju htio realizirati prije nekoliko dana i stavio je odluku o prodaji Visoke poslovne škole Zagreb na glasovanje Upravnom vijeću. Kad su čuli što Smoljić predlaže, njegovi kolege u Upravnom vijeću su se protiv te odluke pobunili. Razvila se o tom prijedlogu žestoka rasprava, a najviše joj se usprotivio Miro Laco, jedan od predstavnika Grada Zagreba. Smoljićeva inicijativa navela je neke njegove kolege iz Upravnog vijeća da posumnjaju da je on čak mogao biti i potkupljen da lobira za takvu odluku. Smoljić, po zanimanju diplomirani kriminalist, prije je radio u splitskoj policiji, a trenutačno je i savjetnik Radovana Fuchsa, ministra znanosti, obrazovanja i sporta. Lobirajući za spornu odluku Smoljić se navodno čak pozivao i na ministra Fuchsa, neformalno tvrdeći da i Fuchs podržava tu inicijativu.

Vezane vijesti

Novi ravnatelj Nediljko Matić izabran protiv volje zagrebačkih vlasti

Novi ravnatelj Nediljko Matić izabran protiv volje zagrebačkih vlasti

Izbor Nediljka Matića za novog ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta razljutio je neke dužnosnike u gradskim vlastima Grada Zagreba, doznao je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika