20.06.2010. / 20:45

Autor: Ana Smrečki

Seljaci u ponedjeljak ponovno kreću u prosvjede: Traže sastanak s premijerkom Kosor

Nezadovoljni seljaci smatraju da će se vladajući ovoga puta morati uključiti u rješavanje njihovih problema. Istodobno, nada se da će ih netko u ponedjeljak pozvati na pregovore u Banske dvore

Seljaci poručuju da će najnoviji prosvjedi trajati do daljnjegaSeljaci poručuju da će najnoviji prosvjedi trajati do daljnjegaIako je nakon posljednjeg sastanka s ministrom Čobankovićem kod Kutjeva dogovoreno da seljaci neće u nove prosvjede, traktori će u ponedjeljak ipak na ulice. Nakon sastanka predstavnika koordinacije seljačkih udruga pet slavonskih županija u Đakovu 'pala' je odluka da seljaci Vukovarsko-srijemske županije u 10 sati kreću u prosvjede. O vremenu i mjestu odlučit će se netom prije početka prosvjeda.

Prosvjednici će ići od županije do županije, javlja HRT. Seljacima iz pet slavonskih županija najvjerojatnije će se pridružiti kolege iz Virovitičko-podravske županije, te u Brodsko-posavske županiji. Seljaci iz Osječko-baranjske i Požeško-slavonske županije o izlasku na ulicu odlučit će naknadno. Čekaju na obećane mjenice, koje im je na posljednjem sastanku zagarantirao ministar Čobanković kao nadoknadu za zaostale poticaje iz 2008. godine.

Seljaci očekuju da će ih vladajući pozvati na pregovore

Predstavnik vukovarsko-srijemskih seljaka Tomislav Pokrovac nakon sastanka u Đakovu izvijestio je da seljaci traže sastanak s premijerkom Kosor, te resornim ministrom Čobankovićem. Podsjeća i da mjesecima čekaju da ih primi ministar Karamarko i to zbog optužnih prijedloga koji su podignuti protiv prosvjednika u ožujku.

Poručuje da će ovoga puta u prosvjede ići mudro, te da neće dopustiti da seljaci nastradaju kao na posljednjem prosvjedu. Naglašava i da će najnoviji prosvjedi trajati sve dok Vlada ne ispuni njihove zahtjeve i potraživanja. Predstavnik osječko-baranjskih seljaka Matija Brlošić smatra da će se vladajući ovoga puta morati uključiti u rješavanje njihovih problema. Istodobno, nada se da će ih netko u ponedjeljak pozvati na pregovore u Banske dvore.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika