21.06.2010. / 20:24

Autor: Ana Smrečki, Hina

Ministar Čobanković apelira na seljake: Nemate razloga za nove prosvjede

Novinarima je savjetovao da ne preuveličavaju brojke nezadovoljnika na ulicama, ističući kako je bitno da u javnost izađu točne brojke

Čobanković ponavlja da seljaci ne mogu dobiti nešto čega nema, ništa što je izvan zakona i što nije predviđeno u državnom proračunuČobanković ponavlja da seljaci ne mogu dobiti nešto čega nema, ništa što je izvan zakona i što nije predviđeno u državnom proračunuSeljacima koji su svoje nezadovoljstvo po tko zna koji puta odlučili iskazati na ulici, ministar Čobanković poručio je da nemaju razloga za prosvjede. Smatra da se prosvjedima, koji su u ponedjeljak započeli u Virovitičko-podravskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji daje previše pozornosti, budući da od 180 tisuća evidentiranih poljoprivrednika, prosvjeduje tek njih 150.Naglašava da svatko ima pravo iskazati svoje nezadovoljstvo, ali ocjenjuje da nema razloga za aktivnostima koje idu u smjeru prosvjeda.

Prosvjednici neće dobiti ništa mimo proračuna

Novinarima je savjetovao da ne preuveličavaju brojke nezadovoljnika na ulicama, ističući kako je bitno da u javnost izađu točne brojke. Ponavlja da seljaci ne mogu dobiti nešto čega nema, ništa što je izvan zakona i što nije predviđeno u državnom proračunu. Naglasio je kako je nekima očito ugodnije slušati čelnika Hrvatskog seljačkog saveza iz Vukovarsko-srijemske županije Tomislava Pokrovca koji ponavlja da seljak treba ostvariti svoja prava, nego ministra koji ističe da ostvaruje prava.

Osvrnuvši se na traženje prosvjednika da se u cijelosti ispuni 'đakovački sporazum', koji seljacima jamči isplatu zaostalog duga za poticaje iz 2008. godine, Čobanković napominje da je s tim sporazumom iz ožujka predviđena isplata tih poticaja s rokom dospijeća u lipnju 2011. Ističe da će seljaci na tu temu dobiti obavijest na kućnu adresu.

Vezane vijesti

Nisam dogovorio zatvor

Nisam dogovorio zatvor

Bivši ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Petar Čobanković za Dnevnik 3 HTV-a demantirao je da ide po dogovoru u zatvor,… Više

Komentari

registracija
2/12/09

gromco, 22.06.10. 14:40

e a kad i ministri skuze da nema vishe ni za platce, buju masovno potcely davati ostafke poput nasheg dezertera. ono qofol da se spase navrijeme. al nadam se da tcemo vam se za sve zakone, pravilnike, propise, obeztcanja, zatashqane afere, aktualne afere, korupcije,.. itd shta ja znam jednom osvetiti na primjeren natcin. oduzimanje imovine i goly otoq!.
bitch


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika