23.06.2010. / 12:53

Autor: Nacionalova redakcija

AutoZubaku dodijeljeno priznanje za razvoj prvog hrvatskog autobusa CROBUS C121

Važnost priznanja za proizvode visokog izvozno-investicijskog potencijala, koji dodjeljuje Agencija za promicanje izvoza i ulaganja, jasno izražava visoku razinu gospodarske konkurentnosti novog proizvoda, istaknuo je ravnatelj Agencije Sani Ljubunčić

Ministar Đuro Popijač uručuje priznanje čelnicima Auto ZubakaMinistar Đuro Popijač uručuje priznanje čelnicima Auto ZubakaAutoZubak d.o.o. dobio je priznanje Agencije za promicanje izvoza i ulaganja za razvoj prvog hrvatskog autobusa, Crobusa C121. Vrijedno priznanje je čelnim ljudima AutoZubaka dodijelio ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač, u sklopu Njemačko-hrvatskog gospodarskog foruma održanog u hotelu Westin u Zagrebu.

Agencija za promicanje izvoza i ulaganja Vlade Republike Hrvatske dodijelila je ovo priznanje AutoZubaku s ciljem promocije proizvoda visokog izvoznog i investicijskog potencijala.

„Važnost priznanja za proizvode visokog izvozno-investicijskog potencijala, koji dodjeljuje Agencija za promicanje izvoza i ulaganja, jasno izražava visoku razinu gospodarske konkurentnosti novog proizvoda. Ujedno izražava i snažno usmjerenje Agencije prema promociji i poticanju novih izvozno orijentiranih i investicijsko atraktivnih proizvoda visoke dodane vrijednosti koji imaju potencijala potaknuti interes za ulaganjem kako domaćih, tako i međunarodnih financijskih i investicijskih subjekata“, istaknuo je ravnatelj Agencije Sani Ljubunčić.

Razvoj Crobusa C121 počela je 2006. godine mala grupa istinskih entuzijasta na čelu s Pavom Zubakom. Proizvod od visokog izvoznog i investicijskog potencijala za hrvatsko gospodarstvo nastao je u nepunih četiri godine, pri čemu je od švedske kompanije SCANIA (danas u većinskom vlasništvu VW koncerna) preuzeto samo podvozje, dok je za nadogradnju zaslužan probrani tim vrhunskih hrvatskih projektanata zaposlenih u tvrtki AZ Crobus d.o.o.

Unatoč prvotnim poteškoćama, početkom 2010. godine na gala večeri povodom obilježavanja 30. obljetnice uspješnog rada kompanije Zubak predstavljen je plod njihova rada, pod nazivom Crobus C121. Riječ je o međugradskom autobusu visoke klase, dugom 12 metara, sa 51 sjedalom i mogućnošću izbora dva pogonska agregata najnovijeg ekološkog standarda snage 360 i 400 KS. Predstavljanje je naišlo na veliko odobravanje u široj hrvatskoj javnosti, a da je riječ o proizvodu koji itekako ima budućnost potvrdio je i ovogodišnji Njemačko-hrvatski gospodarski forum. Crobus C121 je bio na raspolaganju za prijevoz sudionika između lokacija na kojima se Forum održavao, a tvrtka AutoZubak ga je ustupila na korištenje Veleposlanstvu Savezne Republike Njemačke.

Vezane vijesti

'U državi je sve stalo, ništa se ne radi'

'U državi je sve stalo, ništa se ne radi'

HDZ-ov saborski zastupnik i bivši ministar gospodarstva Đuro Popijač danas je sasvim očekivanim nazvao smanjenje prognoze za zaduživanje Hrvatske sa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika