24.06.2010. / 07:58

Autor: Nacionalova redakcija

Nova afera na Ekonomiji: Profesorima uz plaće i 9 milijuna kuna honorara

Ove vrtoglave sume nije negirao niti sam Tipurić koji je čak istaknuo kako ne vjeruje da je prorektorica Kovačević ove podatke spomenula na kolegiju jer je riječ o tajnim podacima koji se, kako objašnjava Tipurić, u javnost ne iznose

Bivši dekan Ekonomskog fakulteta Darko TipurićBivši dekan Ekonomskog fakulteta Darko TipurićEkonomski fakultet u Zagrebu još se nije oporavio od afere Indeks, istraga zbog sumnjivih ugovora sa HEP-om i brojnih nepravilnosti otkrivenih u radu Međunarodne ljetne škole zbog koje je sada bivši dekan Darko Tipurić i smijenjen, a već je na pomolu nova.

Kako piše Večernji list profesorima Ekonomskog fakulteta uprava je u posljednja četiri i pol mjeseca uz plaće i dodatak od 35 posto te plaće, koja za profesore u trajnom zvanju iznosi 12.700 kuna, isplatila dodatnih devet milijuna kuna honorara, a oko dva milijuna kuna fakultet je podijelio nenastavnom osoblju.

Bivši dekan Darko Tipurić, koji je već predmet istrage zbog sumnjivih poslovanja na fakultetu, od te je sume dobio "samo" 240 tisuća kuna. Izvor Večernjeg lista tvrdi kako su podaci na inzistiranje nekolicine dekana, članova Rektorskog kolegija, trebali ostati tajna jer nema dekana kojemu odgovara da se javnost zabavlja brojkama honorara koje dijele među sobom i svojim profesorima.

Ove vrtoglave sume nije negirao niti sam Tipurić koji je čak istaknuo kako ne vjeruje da je prorektorica Kovačević ove podatke spomenula na kolegiju jer je riječ o tajnim podacima koji se, kako objašnjava Tipurić, u javnost ne iznose.

Međutim, da su podaci izašli u javnost potvrdio je dekan Filozofskog fakulteta Damir Boras, koji kaže kako je prorektorica Kovačević rekla neke iznose, ali se nije mogao sjetiti koliki su.

"Nije vam to novost. Fakulteti koji imaju vlastite prihode uvijek dijele honorare profesorima. I mi bismo da imamo što. Ali nemamo i uvijek smo na Filozofskom komentirali kako je lijepo našim kolegama na Ekonomiji", zaključio je Boras za Večernji.

Vezane vijesti

Tipurić: Sjednice NO Podravke bile su stresne i napete

Tipurić: Sjednice NO Podravke bile su stresne i napete

Bivši dekan zagrebačkog Ekonomskog fakulteta Darko Tipurić posvjedočio je danas u nastavku suđenja u aferi "Spice" da su sjednice nadzornog odbora… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika