26.06.2010. / 09:04

Autor: Hina

Svingeri imaju veći rizik od spolnih bolesti od prostitutki

Nizozemski znanstvenici, koji su objavili svoj rad o ovoj temi u Britanskom medicinskom časopisu (British Medical Journal), rekli su da su svingeri stariji od 45 godina posebice osjetljiva skupina, a da ih zdravstvene službe uglavnom ignoriraju

U svijetu živi dva milijuna svingeraU svijetu živi dva milijuna svingeraZnanstvenici koji proučavaju svingere, parove koji redovito mijenjaju seksualne partnere i sudjeluju u grupnom seksu, kažu da je kod njih zabilježen veći postotak infekcija koje se prenose spolnim putem nego kod prostitutki.

Nizozemski znanstvenici, koji su objavili svoj rad o ovoj temi u Britanskom medicinskom časopisu (British Medical Journal), rekli su da su svingeri stariji od 45 godina posebice osjetljiva skupina, a da ih zdravstvene službe uglavnom ignoriraju.

Uz procjenu da diljem svijet živi više milijuna svingera znanstvenici kažu da postoji rizik da bi ta neliječena skupina mogla postati "most prijenosa" infekcija koje se prenose spolnim putem za cijelo stanovništvo.

"Iako točno procjene nisu dostupne, svingera vjerojatno ima puno", napisala je Anne-Marie Niekamp koja je radila na studiji s kolegama sa Sveučilišta u Maastrichtu. Po njezinim riječima, svingeri su općenito skrivena zajednica i na neki način su stigmatizirani pa im je stoga teško javiti se kod liječnika za testiranje na spolno prenosive bolesti i liječenje.

Vezane vijesti

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Vladimir Šeks rekao je danas da se kandidirao za potpredsjednika stranke te je negirao da mu je Slavonija "okrenula leđa". "Nije meni Slavonija… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika