28.06.2010. / 14:32

Autor: Olja Ljubišić

Nova konkurencija: Google pokreće vlastitu društvenu mrežu "Google Me"

Facebookov osnivač Mark Zuckerberg, bivši student Harvarda, danas milijunaš, nije se očitovao o mogućnosti nove konkurencije. Vjerojatno je 50 milijuna američkih dolara neto dobiti Facebooka dovoljan argument da se Zuckerberg ne zabrinjava, barem za sada.

Najnovija vijest u cyber spaceu je puštanje u promet socijalne mreže "Google Me". Google upravo finalizira proizvod kojim bi pokušao ono u čemu ni Twitter ni MySpace nisu uspjeli – pobijediti Facebook.

U cyber ratu za dio oglašivačkog kolača "Google Me" suprotstavit će se 200 milijuna aktivnih Facebook korisnika i više od 14 milijuna dodanih fotografija dnevno.

Detalji oko izgleda mreže, njezinih pojedinosti, napretka u odnosu na suparničke socijalne mreže još nisu poznati. Pa ipak već su isplivali komentari kako Google nema razloga stvarati socijalnu mrežu s ciljem dijeljenja informacija kad on 'ionako zna gotovo sve o nama'.

Facebookov osnivač Mark Zuckerberg, bivši student Harvarda, danas milijunaš, nije se očitovao o mogućnosti nove konkurencije. Vjerojatno je 50 milijuna američkih dolara neto dobiti dovoljan argument da se Zuckerberg ne zabrinjava, barem za sada.

Vezane vijesti

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Društvena mreža Facebook pristala je isplatiti 10 milijuna dolara nakon tužbe korisnika kojom ju optužuju da je koristila njihove fotografije i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika