Objavljeno u Nacionalu br. 763, 2010-06-29

Autor: Martina Čizmić

GRADONAČELNIK U ŠANGAJU

Milan Bandić dogovorio snimanje reklamnog dokumentarca o Zagrebu

MILANA BANDIĆA primio je šangajski gradonačelnik Han ZhengMILANA BANDIĆA primio je šangajski gradonačelnik Han ZhengSkupina kineskih novinara uskoro bi trebala posjetiti Zagreb kako bi snimili dokumentarni film koji će se koristiti za turističku promidžbu glavnog grada Hrvatske u Kini. To je dogovorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić tijekom svog prošlotjednog posjeta Šangaju. Bandić je tamo otputovao kako bi se susreo se s tamošnim gradonačelnikom Han Zhengom i na taj način obilježio 30. godina prijateljstva između Zagreba i tog velikog kineskog grada.

Osim što je obišao grad i družio se sa šangajskim čelnicima, Bandić je obišao i EXPO 2010. Tijekom susreta s direktorom Ureda za promociju šangajskog turizma Dao Shu Mingom i voditeljem Vijeća za međunarodnu trgovinu Cen Funongom Bandić je zagovarao uvođenje izravne zrakoplovne linije između Šangaja i Zagreba, koja bi po njegovu mišljenju bila iznimno korisna.

U službenom posjetu Šangaju uz gradonačelnika Bandića su i potpredsjednica zagrebačke gradske skupštine Tatjana Holjevac te pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić, a osim Šangaja gradonačelnik Milan Bandić i njegovi suradnici posjetili su otok Chongming koji je od tog grada udaljen otprilike stotinu kilometara.

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika