03.07.2010. / 17:39

Autor: Ivica Medo

SP 2010.: 'Panzer divizija' pregazila Maradonine 'gaučose'

Njemačka se trijumfalno plasirala u polufinale Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici nakon što je u četvrtfinalu razbila Argentinu 4:0

Miroslav KloseMiroslav KloseNjemačka je u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici s 4:0 pregazila Argentinu. Golove za briljantnu njemačku momčad postigli su Thomas Mueller (3), Miroslav Klose (68, 89) i Arne Friedrich (74).

Bila je to treća utakmica "elfa" na ovom SP-u na kojem je postigao četiri pogotka. Prije Argentine četvorku su podarili Australcima i Englezima, a s gol-razlikom 13-2 Nijemci su daleko najefikasnija momčad prvenstva.

Nijemci su poveli u 3. minuti nakon slobodnog udarca kojeg je izveo Bastian Schweinsteiger, a na prvu stativu utrčao je Mueller i glavom skrenuo loptu u mrežu argentinskog vratara Romera.

Na 2:0 povisio je Miroslav Klose u 68. minuti. Lukas Podolski probio je po desnoj strani, a zatim je odigrao povratnu loptu Kloseu u argentinski peterac, a sjajni njemački napadač poslao ju je u nebranjenu mrežu.

Šest minuta kasnije Nijemci povećavaju na 3:0. Schweinsteiger je izveo "slalom" u šesnaestercu Argentine, došao do prve stative i zatim odigrao povratnu loptu natrčalom Friedrichu koji u padu pogađa na pravo mjesto.

Za potpuni debakl Argentine pobrinuli su se Podolski, Mesut Ozil i Klose u 89. minuti. Prvi je po tko zna koji put na utakmici probio po desnoj strani, odigrao loptu premu Ozilu koji ju je zavrnuo pred gol Argentine, a tamo je loptu hladnokrvno dočekao Klose i volejom je plasirao u desni kut Romera.

Bio je to četvrti pogodak Klose na ovom prvenstvu i sveukupno 14 na svjetskim prvenstvima, čime je dostigao svojeg slavnog sunarodnjaka Gerda Muellera, a još mu nedostaje samo jedan pogodak da se izjednači s Brazilcem Ronaldom, vodećim na listi najboljih strijelaca svjetskih prvenstava.

Njemačka u svome 12. polufinalu SP-a čeka boljeg iz susreta Španjolska - Paragvaj, ali na toj utakmici Nijemci će biti oslabljeni za Thomasa Muellera, koji je na utakmici s Argentinom zaradio drugi kumulativni žuti karton, pa će zbog toga morati pauzirati jednu utakmicu.

Mueller je do sada postigao četiri pogotka na turniru i jedan je od najozbiljnjih kandidata za "zlatnu loptu" SP-a, odnosno najboljeg igrača turnira.

Svjetsko prvenstvo, četvrtfinale:

Argentina - Njemačka 0-4 (Mueller 3, Klose 68, 89, Friedrich 74)

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

registracija
30/11/09

Dugoprugas, 03.07.10. 19:03

Ne da su samo pobjedili uobrazene gauce,nego su ih i osramotili.To je crni dan za Argentinu i uopce Juznoamericki nogomet.To je proslost tako se ne igra vise nogomet.Bravo sjajni Njemci..


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika